2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Pırlanta Prinç Festivali başladı

Çorum'un Osmancık ilçesinde düzenlenen ''Osmancık Pırlanta Pirinç Festivali Koyunbaba Anma ve Pilav Günleri'', vatandaşlara pilav ve ayran dağıtılarak başladı.


Beyler Çelebi Camii önünde öğle namazı çıkışı dağıtılan kazanlar dolusu pilavın ardından yapılan törenle başlayan festival 23 Ekim -1 Kasım tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Pilav dağıtımının ardından Çorum Belediyesi Mehteran Bölüğü bir konser verdi.


Mehteran Bölüğü'nün gösterisinin ardından kısa bir konuşma yapan Osmancık Belediye Başkanı E. Serdar Kurşun, ''Bu sene ikincisini düzenlemiş olduğumuz Pırlanta Pirinç Festivali Koyunbaba Anma ve Pilav Günleri'nin açılışına hoş geldiniz. Daha önce panayır seviyesinde olan etkinliğimizi bu sene Kültür Bakanlığımızın tanıdığı bir festival haline getirdik. Festivalimizin ismi 'Osmancık Pırlanta Pirinç Festivali'dir. Bu Festival dahilinde mutlaka ilk günlerde 'Koyunbaba Anma ve Pilav Günleri' düzenliyoruz'' dedi.


Açılış konuşmalarının ardından Osmancık İsmail Karataş Sağlık Meslek Lisesi ve Osmancık Anadolu Lisesi folklor ekipleri gösteri sundular. Folklor ekiplerinin sunmuş olduğu gösterilerinin ardından etkinlik çerçevesi dahilinde davulcular da kısa bir gösteri yaptılar. Gösterilerin ardından festivalin ilk gün etkinlikleri sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 09:11:27
Güncelleme :24 Ekim 2008 Cuma 09:16:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?