3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Polis bir hazineyi ele geçirdi

Çorum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, üzerinde Osmanlı Tuğrası ve Arapça harfler bulunan 6 bin 662 adet küçük, 3 adet de büyük olmak üzere toplam 6 bin 665 adet altın ele geçirildi.

Konuya ilişkin olarak Çorum Emniyet Müdür Yardımcı ve Basın Sözcüsü İhsan Akyüz tarafından yapılan açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Çorum’un İskilip İlçesi Nüfusuna kayıtlı M.T.’nin iki kişiden altın sikke satın alacağı bilgisine ulaşıldı.

M.T’yi takibe alan polis ekipleri, Siirt Kurtalan nüfusuna kayıtlı H.Ç ve Mardin Kızıltepe nüfusuna kayıtlı S.A’yı yakaladı. Yapılan aramada söz konusu kişilerin üzerinde Osmanlı Tuğrası ve Arapça harfler bulunan 6 bin 662 adet küçük ve 3 adet de büyük altın ele geçirildi. M.T, H.Ç ve S.A’yı gözaltına alan polis, şahısların üzerinde bulunan altınları incelenmek üzere Müze Müdürlüğü’ne götürdü. Burada yapılan ilk incelemede, ele geçen altınların bir bölümünün tarihi eser niteliği taşıyan sahici altın, büyük bölümünün ise imitasyon olduğu belirlendi.

Bu gelişme üzerine araştırmalarını genişleten polis ekipleri, gözaltına alınan şahıslardan H.Ç ve S.A’nın üzerinde ele geçirilen altınların dolandırıcılık yapmak üzere hazırlanmış olduğunu, söz konusu şahısların sahtecilik suçundan çok sayıda sabıkalarının bulunduğunu belirledi. Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulamaları tamamlanan M.T, H.Ç ve S.A. 2863 sayılı kanuna muhalefet suçundan adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 16:17:42
Güncelleme :20 Nisan 2005 Çarşamba 17:10:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?