5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Polisten sürücülere eğitim

SUNGURLU POLİSİNDEN SÜRÜCÜLERE EĞİTİM

Çorum'un Sungurlu ilçesinde Bölge Trafik İstasyon Amirliği ekipleri kış aylarında meydana gelebilecek trafik kazalarına karşı bir dizi tedbir aldı.

İçişleri Bakanlığı'nın "Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri" kapsamında Sungurlu Bölge Trafik İstasyon Amirliği ekipleri, hem Ankara-Samsun yolunda sürücülere trafikte uymaları gereken kuralları anlatan broşürler dağıtıyor hem de dinlenme tesislerini ziyaret ederek burada sürücülere eğitimler veriyorlar.

Sungurlu Bölge Trafik İstasyon Amiri Mahmut Kapaklıkaya gözetiminde denetimleri aralıksız sürdüren polis ekipleri, bu çalışmalar sayesinde sürücülerin dinlenerek moral ve motivasyon bulmalarına katkı sağlıyorlar.

Ayrıca uygulamalarda polis ile halk ilişkilerinin geliştirilmesi, trafik güvenliği bilincinin oluşması da sağlanıyor. Yapılan çalışmalarda her türlü önlemi alıp Sungurlu'da trafik kazalarının en aza indirgenmesini hedefleniyor.

Dinlenme tesislerini ziyaretlerinde ise trafik ekipleri sürücülerle karşılıklı sohbet ederek kış aylarında sürüş tekniklerinin yanı sıra, karlı ve buzlu zeminde araç kullanımı ve Çorum ili buzlanma risk haritası gibi konularda bilgi veriyorlar.

Trafik ekipleri, özellikle kış ayalarında meydana gelen kazalarının büyük çoğunluğunun buzlanmadan meydana geldiğine dikkat çekerek sürücülerin buzdan dolayı direksiyon hakimiyetini kaybettiklerini, bu sebeple yaralamalı, hatta ölümlü kazaların meydana geldiğini, bu tür bilgilendirme toplantıları ile sürücüleri bilgilendirerek trafik kazalarını en aza indirmek istediklerini söylediler.

SUNGURLU POLİSİNDEN SÜRÜCÜLERE EĞİTİM
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 15:55:02
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 20:27:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?