8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Prof. Dr. Kıyak, görevini devretti

Çorum Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Kıyak, görevini düzenlenen törenle Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Satılmış Basan'a devretti. 

Prof. Dr. Suat Kıyak, Fen Edebiyat Fakültesi'nde gerçekleştirilen törende, görev yaptığı sürede Çorum halkından çok büyük destek aldığını ve halkın desteğiyle bir fakülte kurduğunu söyledi. Yeni kurulan Hitit Üniversitesi'nin akademik standartların gözetilmesi durumunda oldukça kaliteli bir üniversite olacağını ifade eden Prof. Dr. Kıyak, "Hitit Üniversitesi, şu anda emekleme durumunda. Akademik kadro oldukça cılız. Kendi konularında öne çıkmış insanları buraya çekmek ve bu üniversiteyi bir cazibe merkezi yapmak gerekir. Eğer akademik standartlar gözetilirse o zaman Hitit Üniversitesi gelişir" dedi. 

Gazi Üniversitesi'nde eğitim vermeyi sürdüreceğini belirten Prof. Dr. Kıyak, Hitit Üniversitesi'nin gelişmesi için her türlü desteği vermeye devam edeceğini ifade etti. Prof. Dr. Kıyak, vekaleten yürüttüğü İlahiyat Fakültesi Dekanlığı görevinin de sona erdiğini, bu fakültede dekanlığa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan'ın vekalet edeceğini kaydetti. Fen Edebiyat Fakültesi dekanlığını vekaleten yürütecek olan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Basan da Fen Edebiyat Fakültesi Kurucu Dekanı Kıyak'ın, görev süresi içerisinde özverili çalışmalar yaptığını söyledi. Çalışmaları dolayısıyla Prof. Dr. Kıyak'a teşekkür eden Prof. Dr. Basan, Suat Kıyak'ın Çorum'daki fakültelerin araştırma altyapısının kurulmasında çok büyük katkıları olduğunu belirtti. Çorum'un huzurlu bir kent olduğunu ve dünyaca tanınan bir medeniyete ev sahipliği yaptığını ifade eden Prof. Dr. Basan, Hitit Üniversitesi'nin turizmle birlikte geliştirilebileceğini söyledi. 

Daha sonra, Prof. Dr. Kıyak'a, üniversiteye katkıları dolayısıyla plaket verildi.
iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2006 Çarşamba 09:37:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?