30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Ramazan Ayı'na özel fuar

Çorum'da bu yıl ilk kez düzenlenen '40 gün 40 gece Ramazan ve Bayram Alışveriş Günleri Fuarı' düzenlenen törenle açıldı.

EXPO TR83 Fuar Kompleksi'nde gerçekleştirilen fuarın açılışını Çorum Valisi Mustafa Toprak yaptı.
Bu türlü etkinliklerin Çorum'un ekonomik ve sosyal hayatına olumlu katkılar sağlayacağını dile getiren belirten Vali Mustafa Toprak, Çorum'un gerek sanayi alanındaki potansiyeli gerekse sahip olduğu fuar kompleksiyle bölgenin fuar merkezi olma yolunda hızla ilerlediğine dikkat çekti.


Vali Toprak, Çorum'da 2010 yılı sonuna kadar 24 ayrı fuar düzenleneceğini açıkladı.
Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ise fuarlarının, kentin tanıtımı ve sanayisinin dış dünyaya açılması açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak Ramazan ayına özel düzenlenen bayram alışverişi günlerinin piyasayı canlandıracağına inandığını kaydetti.


Expo TR83 Fuarcılık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Özhan Erem ise her ay birbirinden zengin fuarlarla bölgenin kalkınmasına artı değer getirmeyi amaçladıklarını hatırlatarak, "Bu fuarlar aracılığıyla Çorum, Amasya, Samsun ve Tokat'ın dışında diğer illerden de üreticilerin ve ziyaretçilerin gelmesi, bölge ekonomisine büyük bir canlılık katacaktır'' dedi.
Konuşmaların ardından özveri ile mesleklerini yaşatan esnafa plaket verildi. Törende 64 yıldır saraçlık yapan Ali Alkan'a plaketini Vali Mustafa Toprak, 32 yıldır dede mesleği kebapçılığı yaşatan Ali Özbek'e ise plaketini Ticaret ve Sanayi Odası Çetin Başaranhıncal verdi.


Plaket törenin ardından Vali Toprak ve beraberindekiler birlikte fuarın açılış kurdelesi kesti. Toprak, açılışın ardından heyet, fuarı gezerek bazı stantları ziyaret etti.
40 gün açık olacak fuarda, Çorum'un yanı sıra Amasya, Samsun ve Tokat olmak üzere 4 ilde gıda, giyim, aksesuar ve tekstil sektöründe hizmet veren 60'dan fazla firma ve kuruluşun standı yer alıyor.

İha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 09:36:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?