5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Referandum afişleri toplatılıyor!

REFERANDUM AFİŞLERİNE TOPLATMA KARARI

Çorum Merkez İlçe Seçim Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın resminin bulunduğu ve il genelindeki tüm bilbordlara asılan "Recep Tayyip Erdoğan geliyor, Çorum 'evet' diyor" afişlerin kaldırılmasını kararlaştırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Çorum Valiliği ve Yüksek Seçim kurulu'na (YSK), 12 Eylül'de yapılacak olan referandum öncesi yasakların çiğnendiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. CHP ve MHP'nin itiraz dilekçesini değerlendiren Merkez İlçe Seçim Kurulu, "Recep Tayyip Erdoğan Geliyor, Çorum 'evet' diyor" yazılı afişlerinin kaldırılmasına karar verdi.

Merkez İlçe Seçim Kurulu'nun verdiği karara ilişkin bir açıklama yapan MHP Merkez İlçe Başkanı Ercan Daşdan, "Seçim Kurulu, Çorum'daki bulunan bilbordların üzerindeki afişlerin kaldırılmasına karar verdi. Şu anda karar Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi. AK Parti'li milletvekilleri Emniyet Müdürlüğüne baskı yapıyor. Emniyet Müdürlüğünün olaya müdahil olmaması ve afişlerin kaldırılmaması için mücadele vermektedirler. İlçe Seçim Kurulu'nun kararında afişlerin derhal kaldırılması gerekiyor. Eğer Emniyet Müdürlüğü bu afişleri bugün kaldırmazsa biz MHP olarak bu gece Abide Meydanı'da dahil olmak üzere bütün bilbordların üzerini MHP amblemiyle süsleyeceğiz. Emniyet Müdürlüğü biz afiş asarken bize vermediği izni iktidara vererek yanlı davranmaktadır. Siyasi partilere eşit mesafede davranması gerekiyor" dedi.

REFERANDUM AFİŞLERİNE TOPLATMA KARARI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 18:11:03
Güncelleme :16 Ağustos 2010 Pazartesi 08:42:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?