2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Rektör Kılıçkaplan'a suç duyurusu

TBMM tarafından yapılan anayasa düzenlemesine rağmen başörtüsü yasağını devam ettiren Çorum Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Çorum Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Erol Kavuncu ile bir grup sendika üyesi, Adliye Sarayı'na giderek Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan hakkındaki suç duyurusuna ilişkin dilekçelerini cumhuriyet başsavcılığına verdi.

Bir basın açıklaması yapan Başkan Erol Kavuncu, TBMM tarafından yapılan anayasa değişikliğine rağmen Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan'ın halen başörtüsü yasağının devam ettirilmesini anlayamadıklarını söyledi.

Bu uygulama ile yasağı sürdüren rektörlerin anayasa suçu işlediğini savunan Kavuncu, "Rektörlerin bu fiilleriyle eğitim-öğretimi engellediklerine, temel inanç ve düşünce hürriyeti ilkesine aykırı hareket ettiklerine, ayrımcılık yaptıklarına ve görevlerini kötüye kullandıklarına inanıyoruz. Memur Sen ve Eğitim Bir Sen olarak başörtüsü yasağını devam ettiren Rektör Serdar Kılıçkaplan hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu ifade eden Kavuncu, hiç kimsenin hukukun dışına çıkma ve hukuka aykırı hareket etme hakkı olmadığını kaydetti. Sendika üyeleri, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 16:17:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?