3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Rüya gerçek oluyor!

Çorum'un Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi nihayet gerçek oluyor. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında 1. Etap konutlarının ihalesi yarın saat 14.30'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda (TOKİ)'de yapılacak.

Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabında 440 konut yapılacak. Konutların yapımına Mayıs ayı içerisinde başlanacak olup, konutlar en geç 22 ay içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek. Depreme karşı dayanaklı olacak konutlar 28 bin metrekare alanda inşa edilecek.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, projeyle birlikte Devane bölgesinin cazibe merkezi olacağını, bölge insanının da hayat standardının yükseleceğini söyledi.

İlk etapta 440 konutun yapılarak hak sahiplerine teslim edileceğini dile getiren Başkan Külcü, "Çorum'a yeni ve modern bir yerleşim alanı kazandırmış olacağız. İlk etabı Mayıs ayında başlayacak olan kentsel dönüşüm projesi Çorum'un ufkunu açacak, geleceğini aydınlatacak bir projedir."dedi.

Başkan Külcü, 2. Etap konut bölgesi için de 240 adet konut yapımının kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından başlayacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2012 Çarşamba 16:39:54
Güncelleme :29 Mart 2012 Perşembe 18:13:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?