5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Şadırvan hırsızlarına suçüstü

ŞADIRVAN HIRSIZLARINA POLİSTEN SUÇÜSTÜ

Çorum'da cami şadırvanlarından hırsızlık yapan 2 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çorum Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, muslukçuluk yöntemiyle hırsızlık yapan şahıslar üzerinde yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne bağlı ekipler Ulu Camide bir şahsın cami şadırvanına asılan paltoların ceplerini karıştırıldığını gördü. Bunun üzerine harekete geçen polisler M.D. ile birlikte hareket ettiği tespit edilen A.K. isimli şüpheliyi suçüstü yakaladı.

Ulu Camii'de meydana gelen hırsızlık olaylarının görüntülerini inceleyen polisler M.D. ve A.K.'nin 30 Aralık'ta H.K. isimli şahsın abdest aldığı sırada şadırvanda asılı ceketinin cebinden bin 800 TL alınması olayını gerçekleştiren şüpheliler olduğunu tespit etti.

Çok sayıda hırsızlık ve yankesicilik suçundan kaydı bulunan zanlılar M.D. ile A.K., "şahıstan hırsızlık" suçundan haklarında düzenlenen soruşturma evrakı adli makamlara sevk edildi. Zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyet Müdürü Necmettin Emre, vatandaşlardan şadırvanda abdest alırken veya camide namaz kılarken, askıya astıkları ceket, palto gibi giysilerinin cebinde para, cüzdan ve kıymetli evrak bırakmamalarını, ayrıca şadırvanda abdest alırken yardımcı olmak isteyen tanımadıkları kişilerin yardımını kabul etmemelerini istedi.

ŞADIRVAN HIRSIZLARINA POLİSTEN SUÇÜSTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 17:48:01
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 20:23:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?