3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Sahte parayla hayvan almaya çalıştılar

Çorum’da Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte parayla büyükbaş hayvan satın almaya çalışan 2 kişiyi suçüstü yakaladı.

Edinilen bilgiye göre, Amasya Gümüşhacıköy nüfusuna kayıtlı S.A. adlı şahıs, hayvan pazarında R.D. adlı kişiden satın almak istediği büyükbaş hayvanın parasını ödemek için bir miktar para verdi.

S.A.’dan aldığı paraların sahte olabileceğinden şüphelenen R.D. kendisine verilmek istenen parayı pazarda görevli olan belediye zabıtasına göstererek sahte olup olmadığını belirlemeye çalıştı. Olayın pazarda görevli polis ekiplerine bildirilmesinden sonra harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri S.A ve R.D.’yi gözaltına aldılar.

Sanıkların yapılan üst aramasında S.A.’nın üzerinde 3 adet sahte 100 YTL ve 78 adet sahte 20 YTL ele geçirildi. S.A’nın pazara geldiği 05 KA 868 plakalı araçta inceleme yapan polis burada da bir adet sahte 100 YTL buldu. Paraların sahte olduğunun belirlenmesinden sonra olayla bir ilgisi bulunmadığı tespit edilen R.D., S.A.’nın yanında bir kişinin daha bulunduğunu, iki şahsın kendisinden sahte paraları vererek hayvan satın almaya çalıştığını beyan etti.

R.D’nin beyanı üzerine harekete geçen polis, kısa sürede Y.K. bularak gözaltına aldı. Sanığın yapılan üst aramasında, her hangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan sorgulamanın ardından zanlılar, piyasada sahte para sürmek suçundan adliyeye sevkedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2005 Salı 15:30:19
Güncelleme :2 Haziran 2005 Perşembe 11:47:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?