5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Sahte peygamberler serbest!

Çorum'da kendilerini Hızır ve İlyas Peygamber olarak tanıtarak 8 kişiyi dolandırdıkları iddiasıyla tutuklu bulunan 2 sanık serbest bırakıldı.

Olay 2009 yılı Temmuz ayında meydana gelmişti. Kayseri'den gelerek kendilerini Hızır ve İlyas Peygamber olarak tanıtan Hakan Ö. (34) ile Orhan Ç. (31), cennetten yer ayarladıklarını söyleyerek 8 kişiden 20 bin TL değerinde altın ve para aldıkları iddiasıyla tutuklanmıştı.

Haklarında "dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık" suçlarından 42'şer yıl hapis cezası istemiyle Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan sanıkların yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanıklar ile dolandırılan mağdurlar ve avukatları katıldı.

Kendisini 'Hızır Peygamber' olarak tanıttığı iddia edilen Hakan Ö., seyyar olarak dini malzemeler satmak için Çorum'a geldiklerini söyleyerek, "Fakir olduğumuz için insanlar bize acıdı. Evlerine davet edenlere dini sohbetler yaptık. Bize yardım edip para verdiler. Para ve diğer ziynet eşyalarını geri götüreceğim sırada polis tarafından gözaltına alındım" dedi.  Sanık Orhan Ç. ise, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek kendilerine iftira atıldığını savundu.

Mağdurlardan Sefure T. ise, "Kendilerini peygamber olarak tanıttılar. 8 kişiyi bir odaya toplayıp Kuran-ı Kerim'e el bastırdılar. Size şefaat edeceğiz, cennetten yer vereceğiz dediler. Daha sonra bizlerden kendi hizmetleri için para istediler. 'Allah rızası için neyiniz varsa ver.' dediler. Ben de belediye otobüslerine bindiğim ücretsiz kartımı bile verdim" şeklinde konuştu.

Yaklaşık 1 yıldır tutuklu bulunan Hakan Ö. ile Orhan Ç, aldıkları para ve altınları teslim etti. Bunun üzerine mahkeme heyeti 'suçun vasfının lehe dönüşme olasılığı, delillerin toplanmış olması' nedeniyle 2 sanığın tutuksuz yargılanmalarına karar verdi.

Sahte Peygamber davası karar için ileri bir tarihe ertelendi

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2010 Perşembe 18:52:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?