9
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Sanayi ve Ticaret Fuarı açıldı

Çorum 27. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali kapsamında organize edilen Sanayi ve Ticaret Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Fuar Kompleksi'nde açılan Sanayi ve Ticaret Fuarı'na gösterilen ilginin geçen yıla oranla az olması dikkat çekti. Geçen yıl yaklaşık 60 firmanın stant açtığı fuara bu yıl 40 firma katıldı. Fuarının açılışını Vali Mustafa Toprak, AK Parti Çorum Milletvekilleri Agah Kafkas, Murat Yıldırım, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, TSE Başkanı Kenan Malatyalı yaptı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Vali Mustafa Toprak, Çorum sanayisinin çok geliştiğini, ancak sanayinin iyi tanıtılma yolunun fuar düzenlemekten geçtiğini ve bu amaçla Çorum Sanayi ve Ticaret Fuarı'nın uluslararası platformda yapılması gerektiğini söyledi.
TSO Başkanı ve TSE Başkanı Kenan Malatyalı ise şehir ekonomisinin her geçen gün geliştiğini belirterek, yapılan fuarlarla diğer illerdeki sanayiyle Çorum sanayisinin birlikte çalışma imkanı bulduğunu söyledi. Çorum sanayicisinin milliyetçi bir ruhla çalışarak şehre yatırım yaptığını söyleyen Kenan Malatyalı, "Yeter ki sanayicinin önü açılsın, gereken destek verilsin. Sanayicilerimiz, kendilerine uzanan yardım elini asla unutmaz ve gereken yatırımı ve istihdamı artıran çalışmaları yapar. Bugüne kadar aldığı kredileri çok iyi kullanan ve yapılan desteği yatırıma dönüştüren illerin başında da Çorum gelmektedir" dedi.

Belediye Başkanı Turan Atlamaz ise, 27.sini düzenledikleri Hitit Fuar ve Festivali'yle kenti tüm dünyaya tanıtma imkanı bulduklarını belirterek, bu festivale her kesimin sahip çıkması gerektiğini söyledi. Anadolu firmaları arasında Çorum'un bölgesinde yıldız olduğunu söyleyen Atlamaz, "Çorum'un ihtisas fuar merkezi olması için, kapasite arttırması çalışmaları sürüyor. Çorum, sadece sanayiyle değil, kültür ve sanat çalışmaları, spor aktiviteleri ve çevresel çalışmaları ile bölgesinde adından sıkça söz ettirmiştir. Biz şehri daha ileri götürmek için halkımızla birlikte çalışarak kentimizi geleceğe hazırlıyoruz" diye konuştu.

Protokol üyeleri, fuar alanı içerisinde Nazmiye Özşengil'in Hitit Heykel ve Resim sergisinin de açılışını gerçekleştirdi. Davetliler, fuardaki stantları tek tek ziyaret ederek stant sahipleriyle sohbet etti. Sanayi fuarında beyaz eşya, mobilya, otomotiv, ısıtma sistemleri, süs eşyaları, ev dekorasyonu, hediyelik eşya ve kitap gibi ürünlerin yer aldığı stantlar yer alıyor. Fuarın 8 Temmuz Pazar gününe kadar açık kalacağı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2007 Çarşamba 18:45:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?