8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Şehide son görev

Hakkari'nin Çukurça İlçesi'nde, terör örgütü PKK tarafınden döşenen mayına basarak şehit olan Piyade Teğmen Ömer Azak'ın cenazesi, memleketi Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Şehit Ömer Azak'ın cenazesi, dün uçakla Hakkari'den Ankara'ya, buradan da ambulansla Sungurlu'ya getirildi. Dün gece Sungurlu Devlet Hastanesi morgunda kalan cenaze, öğle saatlerinde hastaneden alınarak uzun bir konvoy eşliğinde Sungurlu Ulucamii'ye getirildi. Ulucamii'de kılınan öğle namazının ardından Atatürk Meydanı'nda askeri bir tören düzenlendi. Çorum İl Müftüsü Dursun Kaplan tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından yoğun sağanak yağmur altında düzenlenen askeri törene Şehit Teğmen Ömer Azak'ın yakınları, Çorum Valisi Hüseyin Poroy, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kaya, Çorum Jandarma Alay Komutanı J. Alb. Ufuk Tuncer, Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Sungurlu Kaymakamı Ayhan Durmuş, Sungurlu Belediye Başkanı Ahmet Karacif, Çorum Milletvekilleri Agah Kafkas ve Feridun Ayvazoğlu, Çorum Emniyet Müdürü İsmail Karaman, İl Müftüsü Dursun kaplan, AK Parti Çorum İl Başkanı Faruk Özkader ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törende şehit Piyade Teğmen Ömer Azak'ın özgeçmişi okundu. Daha sonra Jandarma Binbaşı Ali Arslan, Garnizon Komutanlığı adına bir konuşma yaptı. Ömer Azak'ın bu ülkenin birliği ve bütünlüğü için canını veren şanlı şehitler arasına katıldığını belirten Binbaşı Aslan, "Ömer Azak, ne ilk ne de son şehidimizdir. Bu mücadele, bu toprakların üzerinde bir tek hain kalmayıncaya kadar sürecek, şanlı bayrağımız neferden nefere teslim edilecektir" dedi. 

Törene katılan vatandaşlar, yoğun sağanak yağış altında gerçekleştirilen cenaze töreni esnasında ellerindeki Türk bayrakları ile terör örgütü aleyhine slogan attı. Törenin ardından ambulansa konulan şehit Azak'ın cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı'ndaki şehitlikte dua ve gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Şehit Piyade Teğmen Ömer Azak, Mustafa ve Pakize Azak'ın 4 çocuğundan ikincisi olarak 1979'da Çorum'un Sungurlu İlçesi'ne bağlı Yörüklü Beldesi'nde dünyaya geldi. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Bartın Orman Fakültesi'nden 2001 yılında endüstri mühendisi olarak mezun olan Azak, 2002 Ağrı Patnos 34. İç Güvenlik Piyade Tugay Komutanlığı emrinde askerlik hizmetini tamamladı. 2003 yılında girdiği sözleşmeli subaylık sınavını kazanan ve sözleşmeli subay olarak Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı Çukurca-Işıklı 3. Motorlu Piyade Tabur Komutanlığı emrinde göreve başlayan Azak, 13 Ekim 2006'da Hakkari'nin Çukurca İlçesi Işıklı kırsalında terör örgütü PKK üyelerince araziye döşenen mayına basması sonucu şehit oldu.
iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2006 Pazar 20:11:40
Güncelleme :15 Ekim 2006 Pazar 20:16:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ozcan BEK IP: 83.196.205.xxx Tarih : 16.10.2006 02:02:17
sayin basbakan asker ocagi yan gelipyatma yeri deyil diyor bunlar ne gormuyormu bir avuc teroroislerle basedemiyoruz girin kuzey iraka gorsunler nasil asker oldurmenin bedelin nasil oldugunu