5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Şehit ailesine ev sürprizi!

ÇORUM BELEDİYESİ'NDEN ŞEHİT AİLESİNE EV

Çorum Belediye Meclisi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ricası üzerine 27 Mayıs'ta Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Andaç köyü kırsalında çıkan çatışmada şehit olan Komando Uzman Çavuş Adem Erboyacı'nın ailesine, belediyeye ait bir daire verilmesine oy birliğiyle karar verdi.

Belediye Meclis Başkan Vekili Muharrem Uzunoğlu başkanlığında yapılan Belediye Meclis toplantısında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ricası üzerine Şehit Komando Uzman Çavuş Adem Erboyacı'nın ailesine belediyeye ait dairelerden birisinin verilmesiyle ilgili olarak AK Partili bazı Meclis üyeleri tarafından hazırlanan yazılı önerge görüşülerek karara bağlandı.

CHP Belediye Meclis Üyesi Yusuf Şişman, Şehit Komando Uzman Çavuş Adem Erboyacı'nın ailesine belediyeye ait dairelerden birisinin verilmesiyle ilgili verilen önergenin son derece doğru ve yerinde bir karar olduğunu ifade ederek, bu uygulamanın tüm şehitleri kapsaması gerektiğini söyledi.

Bu vatan için canlarını veren tüm şehitleri şükran ve minnetle andıklarını dile getiren Şişman, "Şehitlerimiz olmasaydı bugün bizler de olmazdık. Onun için şehitlerimiz ve onlardan bizlere emanet kalan şehit aileleri her şeyin en güzeline layıktır. Bu uygulamanın tüm şehit aileleri için uygulanmasının daha doğru olacağını düşünüyoruz" dedi.

Yapılan görüşmenin ardından söz konusu gündem oy birliğiyle kabul edildi.

Bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere dün Çorum'a gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, öğle yemeğini şehit Jandarma Uzman Çavuş Adem Erboyacı'nın ailesiyle birlikte aynı masada yemişti. Tüm şehitleri rahmetle anan Cumhurbaşkanı Gül, "Onlara minnet borcumuz var. Şehitlerimizin geride bıraktıklarını el üstünde tutacaksınız" ifadelerini kullanmıştı.

ÇORUM BELEDİYESİ'NDEN ŞEHİT AİLESİNE EV
ÇORUM BELEDİYESİ'NDEN ŞEHİT AİLESİNE EV
ÇORUM BELEDİYESİ'NDEN ŞEHİT AİLESİNE EV
İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 17:24:03
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 20:10:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?