5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Şehitler için gıyabi cenaze namazı

İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI

Çorum'da, Gazze'ye yardım götüren gemilere İsrail'in yaptığı saldırı sonucu hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı katıldı. Gıyabi cenaze namazını yardım gemisinde bulunan İlke-Der Çorum Şube Başkanı Selim Özkabakçı kıldırdı.

İlke-Der Şube Başkanı Selim Özkabakçı, cami avlusunda geçmiş olsun dileklerini kabul etti. Yürümekte zorluk çektiği gözlenen Özkabakçı'nın boynuna taktığı üzerinde Mescid-i Aksa ve Filistin bayraklarını temsil eden kaşkol dikkat çekti.

Ulu Camii'nde Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazına Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Memur-Sen İl Başkanı Erol Kavuncu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Gıyabi cenaze namazını yardım gemisinde bulunan İlke-Der Çorum Şube Başkanı Selim Özkabakçı kıldırdı. Namazın ardından toplu şekilde dua eden grup tekbir getirdi.

Namazın ardından İsrail'in yardım gemileri yaptığı saldırılar hakkında açıklamalarda bulunan İlke-Der Başkanı

Selim Özkabakçı, İsrail'in müdahale sırasında gerçek mermiler kullandığını söyledi.

Özkabakçı, "Şehit olan arkadaşlarımızla 4-5 gün boyunca birlikte hareket ettik. Hepsiyle dostluk kurduk. Hepsi can dostumuz. Rabbim onları şehit etti, bizi şahitliğine uygun gördü. Saçlarını sıvazlaya sıvazlaya alınlarından öpe öpe çenelerini bağladık ve şehadetlerine şahit olduk. Çok değerli çok kaliteli ölümler oldu" dedi.

Yardım gemilerinin Filistin tarihine geçecek bir milat olduğunu dile getiren Özkabakçı, "Artık gemiden önce ve gemiden sonrası konuşulacak. Artık İsrail eski egemenliğini kaybetti. Filistin işgalden kurtulacak, Kudüs özgürleşecek. Yunanistan'dan hazırlanan gemi yola çıktı. Yüzlerce geminin hazırlandığı haberi geliyor. İsrail ya ablukayı kaldıracak ya da insanlarla mücadele edecek" diye konuştu.

İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI
İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI
İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 15:37:01
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 16:56:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?