30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Semazenler büyüledi

Çorum Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca her akşam düzenlenecek programlarla eski Ramazan ayı eğlenceleri günümüze taşınıyor.

Farabi Caddesi'ne kurulan Osmanlı Sokağı'nda düzenlenen Hacivat-Karagöz, animasyon gösterileri, fasıl grubu ile Konya Selena Sema Grubunun yer aldığı eğlence programına vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen sema gösterisini Belediye Başkanı Muzaffer Külcü eşi Hatice Külcü, AK Parti İl Başkanı Faruk Özkader, Hacı Bektaşi Veli Vakfı Başkanı Durmuş Arslan, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri, AK Parti Yönetim Kurulu üyeleri ile vatandaşlar izledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ramazan ayının tüm içtenliği ile yaşanması için çok renkli ve zengin bir Ramazan programı hazırladıklarını belirterek, "Ramazan boyunca vatandaşlarımız ile birlikte eğlenmek ve kaynaşmayı sağlamak için etkinlikler düzenledik. Programda Türk tiyatrosunun örneklerinden orta oyunları, canlı ve hayali Hacivat-Karagöz gösterileri, fasıl, semah gösterileri, şiir geceleri Aşuk-Maşuk oyunu gösterileri yapılacak. Her zaman Çorum'a en iyi hizmeti vermeyi amaçlıyoruz. Bundan sonraki Ramazan aylarında da daha farklı programlarla vatandaşlarımıza sunacağız'' şeklinde konuştu.

Çorum Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca eski Ramazan gecelerinin yaşatılmaya çalışıldığı etkinliklerin ilk konukları Konya Selana Mevlana Sema Grubu oldu.

Ramazan ayı eğlenceleri programları kapsamında Konya Selena Mevlana Grubu'nun büyülü Sema Gösterisi yer aldı. İzleyenleri mest eden Sema gösterisi öncesi Türk Tasavvuf Müziği ile hoş dakikalar yaşayan Çorumlular, sema gösterisi ile unutulmaz bir gece yaşadılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 16:17:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?