30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Şendere Gölet'i 2010'da bitecek

Çorum'da 54 köyün içme suyu sorununu çözüme kavuşturmanın yanı sıra 3 bin dekar tarım arazisinin sulanmasını da sağlayacak olan Şendere Gölet'inde çalışmalar devam ediyor.

2010 yılında bitirilmesi planlanan göletin yüzde 35'lik kısmı tamamlandı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yakup Keleş, Şendere Göleti'ndeki çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. Gölet inşaatının fiziki olarak yüzde 35'lik kısmının tamamlandığını açıklayan Keleş, Merkez, İskilip, Bayat ve Uğurludağ ilçelerine bağlı 54 köyün içme suyunu karşılayacak olan göletin aynı zamanda 3 bin dekarlık bir tarım alanını da sulamasının sağlanacağını kaydetti.
Genel Sekreter Yakup Keleş, göletten sulama yapılmasıyla köy halkının gelir ve refah seviyesinin artmasına büyük oranda katkı sağlanacağını ifade etti. Keleş, "Göletin giriş ve çıkışındaki su geçişini sağlayacak olan iletim hattı borusu, vana odaları, temelde rahat çalışmayı sağlayacak olan memba batardosu, gövde altı sıyırma kazısı, talvegde temelin büyük kısmının kazısı ve dolgusu ile gövde dolgusunun yaklaşık 8 metrelik kısmı yapılmıştır. Tesisin geri kalan kısmındaki inşaat çalışmaları ise devam
etmekte olup söz konusu inşaat Haziran 2010 tarihinde bitirilerek hizmete açılacaktır" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 19:26:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?