8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Sendika başkanına tehdit iddiası

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Çorum Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Ertuğrul Alper, adli yıl açılışıyla ilgili yerel basında yayınlanan bir açıklamasının ardından evine tehdit mektubu bırakıldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

Kendisine tehdit mektubu bırakan kişi ya da kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere beraberinde BES Genel Başkanı Mustafa Çınar, sendika avukatı Rıza Karaman, Genel Merkez yetkilileriyle birlikte adliye binası önüne gelen Ertuğrul Alper, basın açıklaması yaptı. Sendikanın çalışmalarından Çorum'da rahatsız olan birilerinin bu rahatsızlığı tehdit notu göndererek açığa vurduğunu öne süren Alper, "Belli ki, günlerdir Çorum'da sendikal hak ve özgürlükler, savaş-barış, Lübnan'a asker gönderilmesiyle ilgili tezkere, ABD ve İsrail Siyonizmi, adli yıl açılışı ve yargı emekçilerinin Çorum'daki sorunları gibi bir çok konuda KESK ve bağlı sendikalar tarafından yapılan basın toplantıları ve açıklamalarıyla kamuoyuna duyurulan konuların bir veya bir kaçından rahatsız olanlar var" dedi. 

Şube Başkanı Alper'e yapılan tehdidin demokrasiyi özümseyemeyenlerin, içlerine sindiremeyenlerin başvurduğu bir yöntem olduğunu belirten BES Genel Başkanı Mustafa Çınar da, şube başkanına yapılan saldırının takipçisi olacaklarını kaydetti. 

Ertuğrul Alper, yapılan açıklamaların ardından avukat Rıza Karaman ile birlikte cumhuriyet savcısına suç duyurusunda bulundu. 

Alper'e bırakılan tehdit mektubunda, "Ertuğrul Alper bir daha gazeteye demeç verirsen bu kadar rahat bir ortam bir daha bulamazsın. Ayağını denk al işine bak. İlk ve son uyarımdır. K.M." ifadelerinin yer aldığı öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2006 Salı 03:53:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?