9
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Sendika ile belediye görüştü

Çorum Belediyesi'nde çalışan 580 işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri başladı.


Belediye Başkanı Turan Atlamaz ve Hizmet-İş Çorum Şube Başkanı İbrahim Eceviş, bugün düzenlenen ilk oturumla sosyal haklarla birlikte 74 maddeden oluşan toplu iş sözleşmesi görüşmelerini başlattı.

Hizmet-İş Çorum Şubesi, toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlamadan önce Belediye Başkanı Turan Atlamaz'a baklava ikramında bulunurken, toplantıya katılanlar, "Görüşmeler tatlı başladı" ifadelerini kullandı. Belediye Başkanı Atlamaz, görüşmeler sırasında yaptığı konuşmada, belediyenin tüm imkanlarını kullanarak, işçinin alın terinin ve emeğinin karşılığını vereceğini söyledi. Başkan Atlamaz, "Biz göreve geldiğimiz gün, ilk icraatımız, belediyeye hizmet eden ve alın teri döken işçilerimizin haklarını vermek oldu. Biz işçimizi koruyoruz ve hakkını elimizden geldiği kadar vermeye çalışıyoruz. Yıl içerisinde işçilerimizin hakları sonuna kadar verilmiş ve hiçbir işçinin belediyede alacağı kalmamıştır. İşçilerimiz maaşını almak için Hesap İşleri Müdürü'nün gözüne bakmak yerine bankaya giderek her ay paralarını zamanında almaktadırlar" diye konuştu.


Yapılacak sözleşmenin 2 yıl için geçerli olacağını belirten Turan Atlamaz, "Biz görüşmelere tatlı başladık, tatlı devam edeceğiz. Biz bir aileyiz ve işçimizin alın terinin hakkını vereceğiz" şeklinde konuştu.


Hizmet İş Çorum Şube Başkanı İbrahim Eceviş de, belediyenin imkanlarını çok iyi bildiğini ve hakları ne ise onu talep edeceklerini belirterek, "Amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. Bizim aile reisimiz olan Belediye Başkanı Turan Atlamaz'ın işçilerimizin haklarını çok iyi koruduğunu biliyoruz ve sözleşmelerin kısa sürede tatlıya bağlanacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2007 Cuma 17:47:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?