5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Sendikalardan tekel işçilerine destek

ÇORUM'DA SENDİKALARDAN TEKEL İŞÇİLERİNE 60 YERİNE 10 DAKİKALIK DESTEK

Çorum'da bazı sendikalar Tekel işçilerine destek olmak amacıyla oturma eylemi yaptı.

Daha önce bir basın açıklaması yapan KESK, DİSK, Türk-İş ve Kamu-Sen yapacakları eylemin 1 saat süreceğini belirtmesine rağmen oturma eylemi 10 dakika sürdü.

Türk-İş Şube Başkanı Mehmet Şen, dün Tekel işçilerine destek olmak amacıyla işyerlerine pankart astıklarını bugün de 1 saatlik oturma eylemleri yapacaklarını belirterek, yarın ise konfederasyon temsilcilerinin Ankara'ya giderek Tekel işçilerine destek olacağını söyledi.

Şen, Tekel işçilerinin Ankara'da yaktığı meşalenin Türkiye'nin dört bir tarafına ve Avrupa'ya yayıldığını belirterek, "Tekel işçilerinin yakmış olduğu meşale ülkede emek hareketinin önünü açma konusunda önderlik yapmıştır, öncülük yapmıştır, yapmaya devam edecektir" dedi.

4-C yasasını "kölelik yasası" olarak niteleyen ve bunu kabul etmeyeceklerini açıklayan Şen, bu sorunun sadece Tekel işçilerinin değil toplumun bütün kesimlerinin sorunu olduğunu savundu.

Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Sefer Kahraman ise, iş bırakma eylemlerini bugüne kadar yılmadan devam ettiren Tekel işçilerine destek olmak ve çalışma hayatına getirilen ''kölelik düzeni'' ve istihdam yasalarına karşı çıkmak için mücadele verdiklerini belirtti.

Yapılan açıklamaların ardından oturma eylemine geçildi. Basın açıklamasında bir saat süreceği belirtilen oturma eylemi Saat 12.50'de başladı saat 13.00'de ise sona erdi.

Oturma eylemi atılan çeşitli sloganların ardından olaysız bir şekilde sona erdi.

ÇORUM'DA SENDİKALARDAN TEKEL İŞÇİLERİNE 60 YERİNE 10 DAKİKALIK DESTEK
ÇORUM'DA SENDİKALARDAN TEKEL İŞÇİLERİNE 60 YERİNE 10 DAKİKALIK DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 16:08:01
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 16:16:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?