3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Servis otobüsçüleri 'S' plaka istiyor

Çorum'da özel servis otobüsçülüğü yapan SS. 22 No'lu Servis Otobüsçüleri ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri, Çorum'da servis otobüslerine 'S' plaka verilmesini istediler.

Rus pazarında bir basın toplantısı düzenleyen servis otobüsçüleri, isteyen herkesin servis aracı aldığını ve servis sürücülüğü yaptığını belirterek, servis otobüsçülüğünün denetim altına alınması gerektiğini ifade ettiler.

Servis araçlarının denetimsiz olduğundan yakınan SS. 22 No'lu Servis Otobüsçüleri ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Duran Mumcu, "Artık herkes bir servis açmış, servis şoförü olmuş. Manav, market, bakkallar, denetimsiz, kendi başlarına servisler kullanılıyor. Bu denetimsizliğe dur denmesi gerekiyor. Ve denetim de S plaka ile mümkündür. Birçok ilde S plaka kullanılmaktadır ve bu plaka sayesinde servis otobüs ve minibüsleri de kontrol altında tutulmaktadır. Bizler İl Trafik Komisyonu'na müracaat ettik. Alt komisyondan geçti, ancak üst komisyon onaylamadı. Valimizden bu çözümsüzlüğe bir çare bulunmasını istiyoruz" dedi.

Çorum'da servis otobüsçülerinin mağdur edildiğini savunan Duran Mumcu, "Biz taşıyıcılar esnafı olarak mağdur durumdayız. Bizi koruması gereken Şoförler ve Nakliyeciler Odası, Trafik Komisyonu'nda ret oyu vererek, bizim sorunumuzu görmezlikten gelmiştir. Sayın Valimiz Mustafa Toprak'ın mağdur olan servis otobüsçülerinin dertlerine çare bulmasını ve S plaka uygulamasını çıkarmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 15:55:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?