20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇORUM

Şiddete karşı meşaleli yürüyüş

KADINLARDAN ŞİDDETE KARŞI MEŞALELİ YÜRÜYÜŞ

Çorum Kadın Platformu üyeleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü dolayısıyla meşaleli yürüyüş yaptı. Yürüyüşte görevli polisler, kadınlara karanfil dağıttı.

KESK binası önünde toplanan kadınlara, yürüyüşü takip edecek olan görevli kadın polisler karanfil dağıtarak sürpriz yaptı. Karanfil dağıtımı sırasında İl Emniyet Müdür Yardımcısı Abdulkerim Polat ve Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Halil Özbent arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Yürüyüşe katılan platform üyesi kadınların yanına gelen İl Emniyet Müdür Yardımcısı Polat, "Sayın Emniyet Müdürümüz adına size karanfil takdim edeceğiz. Bayan arkadaşlarımız gelecekler size karanfilleri burada ve Saat Kulesi meydanında takdim edecekler" dedi. Bunun üzerine Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Halil Özbent, "Cop atmaktan daha iyidir" diye konuştu.

Emniyet Müdür Yardımcısı Polat, Eğitim-Sen üyesi bir öğretmenin karanfil dağıtımında "propaganda kokuyor" sözlerine ise, "Türk polisinin asla propaganda ile işi olmaz" karşılığını verdi.

"Gezdiğiniz sokaklar kadınlarındır", "Kadınlar el ele özgürlüğe", "Yaşasın kadın dayanışması" şeklinde sloganlar atan Kadın Platformu üyeleri, daha sonra Hürriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Burada bir açıklama yapan Çorum Kadın Platformu Sözcüsü Canan Diken, "Kadına yönelik şiddet toplum içinde ya da özel hayatta cinsiyete dayalı olarak cinsel, fiziksel olarak zarar görmesiyle sonuçlanır. Kadının hayatında korku ve güvensizliğe neden olur. Dünya genelinde her 3 kadından biri şiddete maruz kalıyor. Türkiye'de her gün vurulan, öldürülen, cinayete kurban giden haberleri izlemeye devam ediyoruz" dedi.

Basın açıklaması sonunda yürüyüşe katılan kadınlara karanfil dağıttıran Emniyet Müdürü Necmettin Emre'ye teşekkür eden Diker, "Karanfiller için teşekkür ediyoruz. Ama uygulamanın sürekli olmasını istiyoruz. Coplar, zindanlar değil, çiçeklerle karşılanmak istiyoruz" diye konuştu.

Yürüyüş, basın açıklamasının ardından sona erdi.

KADINLARDAN ŞİDDETE KARŞI MEŞALELİ YÜRÜYÜŞ
KADINLARDAN ŞİDDETE KARŞI MEŞALELİ YÜRÜYÜŞ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2009 Cumartesi 21:14:05
Güncelleme :21 Kasım 2009 Cumartesi 22:33:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?