8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Silah ve hap operasyonu

Çorum Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şubesi ekipleri, şüphelenerek durdurdukları otomobilde yaptıkları aramada, silah ve extacy uyuşturucu hap ele geçirdi.

Emniyet Müdür Yardımcısı ve Emniyet Müdürlüğü Basın Sözcüsü İhsan Akyüz tarafından yapılan açıklamada, gece devriye gezen polis ekiplerinin saat 23.30 sıralarında Kale Mahallesi Meram 5. sokakta 06 TS 145 plakalı araç içinde bulunan şahısların şüpheli hareketleri sebebiyle yaptığı kontrolde, bir adet silah, extacy tabir edilen uyuşturucu hap ve sahte kimlik ele geçirildiğini bildirdi. Araç içinde bulunan O.D., A.D., İ.H.B., H.T. ile emniyet görevlilerini görünce kaçmak isteyen H.D. yakalanarak gözaltına
alındı.

O.D isimli şahsın üzerinde Yunus Memişoğlu adına düzenlenmiş sahte sürücü belgesi bulunduğunu dile getiren Akyüz, H.D.'nin kaçarken bir inşaata attığı Ekol Tuna T721130 seri numaralı Voltran marka 6.35 çaplı silah ve bu silaha ait 5 adet ucunda bilya bulunan dolu fişekle birlikte bir adet şarjör ve üzerinde kuş figürü bulunan extasy hapın ele geçirildiği ifade etti. Akyüz, O.D., A.D., İ.H.B., H.T. ve H.D. sahte kimliğini kullanan M.Ö. hakkında 2313 SKM-6136 SKM ve sahte sürücü belgesi bulundurmak ve kullanmak suçlarından tahkikat yapılarak adliyeye sevk edildiklerini açıkladı.

Zanlıların sahte kimliğini kullanan M.Ö., Çorum Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alındıktan sonra savcılığa çıkartılan ve buradaki ifadelerinden sonra tutuklanmak istemiyle sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2007 Salı 14:06:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayhan IP: 81.214.38.xxx Tarih : 5.07.2007 12:57:41
yine serbestler yani...