3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Sinekle mücadele aralıksız sürüyor

Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, yaz aylarının gelmesi ile başlattığı karasinek ve sivrisinek mücadelesini aralıksız sürdürüyor.

Yaz aylarında sıkça görülen karasinek ve böcekler için belediye ekipleri şehirde 24 saat süren ilaçlama çalışmaları ile Çorum'u sineklerden uzak tutmaya çalışıyor.

Sinekle etkin mücadele için belediye olarak gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Turan Atlamaz, bu nedenle sinekle mücadele için araç ve ilaçlama yapabilmek amacıyla ilaçlama makinaları aldıklarını kaydetti.
Turan Atlamaz, etkin mücadelenin yaz ayı sonuna kadar devam edeceğini belirtti. Larva, sinek ve diğer haşerelere karşı geçtiğimiz yıl büyük bir başarı elde edildiğini belirten Atlamaz, şehir merkezinde hayvan yetiştirenlerin şehir dışına çıkarılması ile haşeratla mücadelede daha da iyi başarılar elde ettiklerini dile getirdi.
Bu yıl sinekle mücadeleye 250 milyar lira ayırdıklarını belirten Atlamaz, sürekli olarak çöp tanklarının da ilaçlandığını söyledi.

Şehir içinde bulunan çöp tanklarının temizlik ekiplerince aralıksız ilaçlandığını kaydeden Başkan Atlamaz, bölgesinin yıldızı olan Çorum'un her alanda olduğu gibi bu alanda da başarılı çalışmalarıyla diğer illere örnek olduğunu belirtti.
Temizlik İşleri Müdürü Namık Kemal Batman ise, şehir içinde sürekli olarak sinekle mücadele kapsamında çalışmalara devam ettiklerini, bu konuda en ufak şikayeti bile değerlendirdiklerini söyledi.
Sineklerin uygun ortamları bulduklarında 4 gün gibi kısa bir sürede üreyebildiklerine dikkat çeken Batman; vatandaşların, sinek oluşmaması için çöp bidonlarının ağzını sıkı kapatmaları gerektiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2005 Salı 21:34:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?