3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Sokak çocukları topluma kazandırılıyor

Çorum Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekipleri yaptıkları sıkı denetimler sonunda Çorum'da sokakta satış yapan 650 çocuğu topluma kazandırdı.
Çocuk Şubesi Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Gençlik Merkezi işbirliği ile sokakta çalışan çocuklar, sokaktan alınarak merkezde eğitime alındı. Aileleri ile işbirliği yapılarak, sokakta çalışmak yerine Gençlik Merkezi'nin eğitimlerine alınan çocuklar, burada verilen kurslarla topluma kazındırıldı.


Çocuk Şubesi Müdürü Mustafa Uluhan Baysal, yapılan uygulamalar ile sokakta çalışan çocukların toplanarak Gençlik merkezlerine yönlendirildiğini belirterek, "Çorum'da sokakta kalan ve sokakta çalışan çocuk yok" dedi.
Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Oruç ise, polis ile işbirliği yapılarak sokakta çalışan çocukların Gençlik Merkezinde rehabilite edildiğini ve 650 çocuğun Gençlik Merkezine kaydedilerek sokaktan kurtarıldığını söyledi.

KARAKOL DEĞİL, 5 YILDIZLI OTEL
Çocuk Şube Müdürlüğü görünüşüyle 5 yıldızlı otelleri aratmıyor. Görünüşü ile karakoldan çok kreş ve dinlenme merkezini andıran merkezde, tutuklu yeri dahi, çocuklara has olarak dizayn edildi.
Evden kaçan ve ailesine ulaşılamayan çocukların ağırlandığı misafirhane ise her çocuğun arayıp ta bulamadığı bir mekan.
Çocuk şubesinde bulunan bayan polislerin yakın ilgisiyle karşılaşan çocuklara yemek ve kitap okuma gibi hizmetlerde veren Çocuk Şubesi Müdürlüğü, çocukları suçlu değil, adeta evlerine gelen misafir edası ile karşılıyor.
Çocuk Şubesi Başkomiseri Mehmet Yanbakar, Müdürlüğe getirilen çocukları anne ve baba şefkati ile karşıladıklarını belirterek, "Müdürlüğümüze gelen çocuk suçluları daha suça itmek yerine onları işledikleri suçun kötü olduğunu ve bu yolun iyi bir yol olmadığını anlatıyoruz, burada uzmanlar ve polis arkadaşlarımız ile suça itilen çocukları kurtarmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

SOKAKTA ÇALIŞAN ÇOCUK AVI
Çocukların sokakta çalışmasını önlemek amacıyla oluşturulan özel ekip, çocukların satış yapabileceği alanlarda dolaşarak, çocuk istismarını önlemeye çalışıyor.
Çocuk Şubesi ekipleri, sokakta bir tane dahi çalışan çocuk istemiyoruz diyerek çıktıkları denetimlerde, boyacılık, mendil satma gibi işlerde çalışan çocukları teker teker toplayarak Gençlik Merkezi'ne götürülüyor.

GENÇLİK MERKEZİ ÇOCUKLARI YÖNLENDİRİYOR
Çocuk şubesi ile Gençlik Merkezi arasında yapılan işbirliği ile sokaktan toplanan çocuklar merkezde eğitimden geçirildikten sonra topluma kazandırılıyor.
Gençlik Merkezi, sokakta çalışan çocukların ihtiyaçlarını karşılarken, çocuklara belirli aylıklar vererek çocukları sokaktan uzak tutmaya çalışıyor, aynı zamanda çocukların aileleri ile de görüşülerek ekonomik anlamda da destek veriliyor.
Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Oruç, Halk Eğitim merkezi ile yapılan işbirliği ile çocuklara yönelik, satranç, fotoğraf, bilgisayar, izcilik, judo gibi alanlarda kurslar açarak çocukları eğittiklerini söyledi.


Mustafa Oruç, "Gençlik merkezimiz sokakta çalışan ve sokakta yaşayan çocukları yönlendirmek ve onları topluma kazandırmak için kurulmuştur ve bugüne kadar yaptığımız çalışmalar sonunda çocuklarımız sokaktan kurtarılmıştır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 10:46:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?