2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

'Son Buluşma'nın galası yapıldı

'Züğürt Ağa' ve 'Selamsız Bandosu' gibi önemli filmleri çeken Nesli Çölgeçen'in yönetmenliğini yaptığı 'Son Buluşma' adlı filmin Galası Çorum'da yapıldı.

Film 14 Kasım'da vizyona girecek. Kurtuluş Savaşı'nın son tanıkları Çorumlu gazi Ömer Küyük, Konyalı Gazi Veysel Turan ve Eskişehirli gazi Yakup Satar'ın son kez bir araya gelip helalleştikleri film, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.
''Züğürt Ağa' ve 'Selamsız Bandosu' filmlerinin yönetmeni Nesli Çölgeçen'in yönetmenliğini yaptığı 'Son Buluşma' adlı filmin galasında duygulu anlar yaşandı. Galada Kore ve Kıbrıs gazileri de bulunurken film, izleyenlerden tam not aldı.
Galaya, Yönetmen Nesli Çölgeçen, Çorum Valisi Mustafa Toprak ve eşi Selime Toprak, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Eyüp Bölük, Belediye Başkan Yardımcısı Saim Balcı, İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk, gazi Ömer Küyük'ün çocukları İsmail, Hüseyin ve Hacer Küyük ile torunları gazi Yakup Satar'ın çocukları Fevzi Satar, Zekiye Tali, Bedriye Talaş ve torunları ile gaziler ve davetliler katıldı.
Kokteyl ile başlayan galanın davetlileri ''Son Buluşma'' adlı filmi MB Sinemaları'nın 2 numaralı salonunda izledi.


Kurtuluş Savaşı'nın son tanıkları Çorumlu gazi Ömer Küyük, Konyalı Gazi Veysel Turan ve Eskişehirli gazi Yakup Satar'ın son kez bir araya gelip helalleştikleri film, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.
Bugün hayatta olmayan ve son görüntüleriyle bu filmle adeta ölümsüzleşen üç gazi, samimi ve yalın halleriyle izleyenleri gülümsetti ve hüzünlendirdi.

SON BULUŞMA FİLMİ İLE HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM
Filmin yönetmeni Nesli Çölgeçen, hayatının en güzel filmini çektiğini belirterek, 14 Kasım tarihinde Türkiye'de 48 ayrı sinemada gösterime girecek olan filmin, Türk seyircisinin bir daha göremeyeceği gerçek bir son buluşma olacağını söyledi.
Filmin insanlara gerçek bir ders anlamında mesajlarla dolu bir yapım olduğunu anlatan Çölgeçen, "Böyle bir filmi birisinin çekmesi gerekiyordu, bana nasip oldu. Yaklaşık 20 yıldır bu proje üzerinde çalışıyorum. Çok önemli bir tarihi belge olan film ile Kurtuluş Savaşı'nı kazananların nasıl insanlar olduğunu bugünkü nesle kendi ifadeleriyle aktaran bir film. İnsanlarımız bu filmden mutlaka dersler çıkaracaktır. Geçmişimizi ve kahramanlıklarımızı görmek isteyenlerin mutlaka bu filmi izlemesi gerekiyor" dedi.


Gazilerin artık hayatta olmadığını ve böyle bir filmin bir daha asla çekilemeyeceğini ifade eden Çölgeçen, "Bu film kahramanların kendi özellikleri ve durumlarından dolayı asla ve asla tekrar edilemeyecek, yeniden yapımı bir daha gerçekleştirilemeyecek bir film oldu. Türk seyircisinin bir daha göremeyeceği gerçek bir son buluşma olacak. Film, tamamen gazilerimizin nasıl insanlar olduklarını, ne düşündüklerini ve nasıl yaşadıklarını anlatıyor. Gaziler, filmde bugüne ve geleceğe nasıl baktıklarını aktarıyor. Bize hep insanüstü kahramanlık öyküleri anlatıldı. Ben de onların karşısına böyle bir bilinçaltıyla çıktım. Fakat onlar önce insan ve gayet sıradandılar. Bu filmde sıradan insanın kahramanlığını anlattık'' şeklinde konuştu.
Çölgeçen, filmin vermek istediği mesajın ''Gerçek vatan sevgisi ve vefa'' olduğunu belirterek, "Ben bu filmi yürekten ve isteyerek çektim. Böyle bir film yapılması gerekiyordu bu da bana nasip oldu" diye devam etti.
Çorum Vali Mustafa Toprak ise, filmi çok beğendiğini belirterek, yönetmen Çölgeçen'in iyi bir iş çıkardığını, filmi izlerken duygulandığını ve gözlerinin dolduğunu söyledi.


Vali Toprak filmin, Türk milletinin vatanı için neler yaptığını anlatan gerçek bir belgesel olduğunu ifade ederek, "Bu film gerçek yaşantı ile çekilmiş, oyuncular aslı, senaryo gerçek bir yapıt, en önemlisi filmin amacı tarihimize neden sahip çıkmamız gerektiğini anlatan bir film. Bu filmin çekilmesinde emeği geçen herkesi kutluyor ve tebrik ediyorum" diye konuştu.

GAZİLERİMİZ İÇİN EN BÜYÜK GÖREV YAPILMIŞ OLDU
Gazi Yakup Satar'ın çocuklarından Fevzi Satar, filmle ilgili olarak şunları söyledi:
"Babamın hayatını bu filmde görmekten ziyade, ülkemin kahramanlarını seyretmek ve bunların içerisinde benim de babamın bulunması çok güzel ve gurur verici. Filmden çok etkilendim ve duygulandım. Filmi hazırlayan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."


Gazi Küyük'ün çocukları İsmail ve Hüseyin Küyük ise filmi seyrederken çok duygulandıklarını belirterek, "Babamızı gördüğümde çok duygulandım. Şimdi vatan için gözünü kırpmadan ülkesine adayan bu kahramanların hayatını gelecek nesiller de görecek. Çok güzel olmuş" ifadelerini kullandı.

DEDELERİMİZİN EMANETİNİ KORUDUK BİZ DE GENÇ NESİLLERE EMANET EDİYORUZ
Kurtuluş Savaşı'na katılmış üç gazinin hayatını anlatan 'Son Buluşma' adlı filmin galasına katılan Kore Gazisi Osman Özsoy, kurtuluş için savaşanların kahramanlıklarını gördüklerini belirterek, "Onlar bizim dedelerimiz. Biz onların kahramanlıkları ile büyüdük ve onların yolunda uzak ülkelerde olsa bile Türk'ün gücünü gösterdik. Güzel bir film oldu. Biz dedelerimizin emanetini iyi koruduk ve geleceğe aktardık. Şimdi gençlerimiz de bizim bıraktığımız emanetlere iyi sahip çıkmalı" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 17:31:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?