3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Son eylemini eşini öldürüp yaptı

Çorum'da kendisine boşanma davası açan ve 1 aydır ayrı yaşadığı eşini bıçaklayarak öldüren yaşlı adam, intihar girişiminde bulundu. Yaşlı adam polisin 11 saat süren çabası sonucu ancak ikna edilebildi.


Edinilen bilgiye göre, Bahçelievler Mahallesi, Şenyurt, 6'ncı Sokak üzerinde dün akşam meydana gelen olayda, 2 çocuk babası Aydın Ocak, kendisine boşanma davası açan ve 1 aydır ayrı yaşadığı Gülendam Ocak ile barışmak için kaldığı eve gitti. Ancak kadının boşanmakta ısrarlı olması üzerine aralarında tartışma çıktı. Bunun üzerine Aydın Ocak, mutfaktan aldığı ekmek bıçağı ile eşini boynundan ve göğsünden bıçakladı. Kanlar içinde kalan Gülendam Ocak, olay yerinde hayatını kaybederken, Aydın Ocak kaçtı.


Polis, katil zanlısı olan eşi Aydın Ocak'ı ararken, bu akşam saatlerinde Aydın Ocak, Bahçelievler Mahallesi'nde elinde av tüfeği ile görüldü, Polisin takibinden kaçmaya çalışan Aydın Ocak, Pankobirlik bahçesine girerek, polislere ateş açtı. Daha sonra av tüfeğini çenesinin altına dayayan Aydın Ocak, polisin tam 11 saat süren çabası sonucu intiharından ancak vazgeçirildi.

- POLİSE 11 SAAT DİRENDİ
Eşini öldüren Aydın Ocak, sığındığı Ponkobirlik bahçesinde çenesinin altına dayadığı av tüfeği ile intihar etmek isterken, polis saatlerce Aydın Ocak'ı ikna etmeye çalıştı. İkna çabalarının başarısız olması üzerine ilaçlı bira içirmek istendi, kabul etmemesi üzerine, ilaçlı sigara ve su ikram edilmeye çalışılırken, tüm istekleri reddeden Aydın Ocak, daha sonra gazetecilerle görüşmek istedi. Gazetecileri yanına isteyen Ocak, tüfeği bırakması halinde gazetecilerin yanına gelebileceğini belirtmesi üzerine
bu talebi de reddetti. ÇRT Muhabiri Haluk Söylemez devreye girerek, kendisinin isteklerini canlı olarak sunacağını, isteklerini haber yapacağını söylemesi üzerine, Söylemez'i yanına çağırdı ve kendisine zarar vermeyeceğini söyledi. Polislerin izin vermediğini belirten Haluk Söylemez, tüfeği bırakmasını istedi. Bu isteği kabul etmeyen Aydın Ocak, Çorum İl Emniyet Müdürü İsmail Karaman ile Terörle Mücadele Şube Müdürü Hasan Yiğit'in tüm ısrarına rağmen, intiharından vazgeçirilemedi, Polise tam 11 saat direnen Aydın Ocak, yorulmasının da etkisi ile polise teslim odu. İlk olarak Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alınan Ocak'ın tedavisinin ardından Emniyete götürülerek sorgulanacağı öğrenildi.

- KIZI İKNA EDEMEDİ
Almanya'da oturan kızı Nuran, olay yerine gelerek babası Aydın Ocak'ı ikna etme çalıştı. Annesinin kendini affettiğini ve barışmak istediğini belirterek, intihardan vazgeçmesini istedi, Ancak intiharda ısrar eden Ocak, kızının tüm ısrarına rağmen, ikna olmadı.

- TÜM EYLEMLERE EŞİYLE KATILAN YAŞLI ADAM SON EYLEMİNİ EŞİNİ ÖLDÜRDÜKTEN SONRA YAPTI
Çorum SSK Hastanesi önünde yıllarca simitçilik yapan Aydın Ocak, simit büfesinin 2005 yılında belediye ekipleri tarafından elinden alınması üzerine eşi Gülendam Ocak ile önce SSK Hastanesi önünde, daha sonra Saat Kulesi'nde oturma eylemi yaptı. Derdine çare bulamayan Ocak ailesi, PTT binası önünde açlık grevine girdi. Aydın Dcak, son olarak Pankobirlik önünde intihar eylemi yaparak, 11 saat polise direndi. Öte yandan ayrılmak istemesi üzerine eşi Aydın Ocak tarafından bıçaklanarak öldürülen Gülendam Ocak, Ulucami'de kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2008 Perşembe 11:08:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?