7
Mayıs
2024
Salı
ÇORUM

Soyamayınca yaktılar

Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde 4 kez soymak istedikleri bakkal dükkanına giremeyen tinerci gençler, bakkal dükkanını yaktı. 

Edinilen bilgiye göre dün akşam saat 18.00 sıralarında yaşanan olayda, Fevzi Paşa Mahallesi Pazar Caddesi numara 46'da bulunan Selahattin Koçaker'e ait bakkal dükkanında yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle kısa sürede söndürülen yangında bakkal dükkanının çatısı tamamen yandı. 

Dükkanının tinerci gençler tarafından yakıldığını iddia eden Selahattin Koçaker, "Olay sırasında ben komşu dükkandaydım. Daha önce bir kaç kez dükkanımı soymaya çalışan, başaramayınca bisküvi, çikolata, gofret şeklinde haraç isteyen 2 tinerci gencin dükkanıma geldiğini gördüm. Beni fark edince dükkanın arka tarafına doğru kaçtılar. Telefonla polisi aradıktan sonra dükkanın arka tarafına gittiğimde o çocukların dükkanın çatısını yakarken gördüm. Çatı ahşap olduğu için çıkan yangın kısa sürede büyüyünce itfaiyeden yardım istedim" dedi. 

Çıkan yangından sonra tinerci çocuklara tepki gösteren mahalle sakinleri ise mahalle aralarında gezerek tiner ya da bally çeken gençlere duydukları öfkeyi dile getirdi. Her türlü suçu işlemeye meyilli olan bu gençlerden tedirgin olduklarını belirten mahalle sakinleri, "Yetkililerin bu konuya bir çözüm getirmesini istiyoruz" diye konuştu. 

Sungurlu Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Akkaş ise esnafın artan hırsızlık olaylarından sonra tinerci gençlerin saldırısına da maruz kaldığına dikkat çekerek, "Bu konuda gerekli tedbirler alınmazsa ilerde çok daha vahim olayların yaşanması kaçınılmaz olacaktır" ifadelerini kullandı.
iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 18:54:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?