2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Su sıkıntısına karşı tedbir alındı

Çorum Belediyesi, yaşanabilecek su sıkıntısına karşı bir dizi tedbir aldı. Hayrat çeşmeleri iptal edilirken, bağlara verilen sular da kesildi.


Çorum'un su ihtiyacının yaklaşık yüzde 80'ini karşılayan Yenihayat Barajı'nda su sıkıntısının devam etmesi üzerine belediye, Çorumluları su tasarrufu yapmaya çağırdı. Çorum Belediye Başkanvekili Arif Erdal, yaptığı yazılı açıklamada, "Su sıkıntısını önlemek ve ihtiyatı devam ettirmek açısından Çorum'daki bütün bağların sularını bugünden itibaren kesmek durumundayız. Maalesef ki değişik bölgelerde bulunan hayrat çeşmelerini de kapatmak durumunda kalacağız. Halkımızın yararı ve su rezervlerinin ihtiyatlı kullanılması amacıyla bu girişimlerde bulunuyoruz.

Son yıllarda tüm dünyayı sarsan iklim değişiklikleri nedeniyle yağmur ve kar yağışlarında çok büyük oranlarda azalmalar meydana gelmiştir. Bu iklim değişikliklerinden tüm şehirler etkilenmiştir, bu şehirlerden bir tanesi de Çorum'dur. Her birimizin bildiği gibi geçtiğimiz kış döneminde kar yağışı çok az görülmüş, ilkbahar ve yaz aylarında da yağmur yağışı olmamıştır. Mevcut su kaynaklarımız tüm takviye ve tasarrufu artırıcı tedbirlerimize rağmen büyük oranda azalmıştır" dedi.


Çorum'da bu tarihten itibaren içme suyunun amacı dışında kullanıldığı bağ, park, çim, oto yıkama gibi yerlerinin sularını keseceklerini bildiren Erdal, "Buralarda içme suyu kesinlikle kullanılmayacaktır. Bu durum da sanırım olayın ne kadar ciddi olduğunu göstermektedir. İçme suyu ile araç yıkayan tüm oto yıkama yerlerinin suları da kesilecek. Gerekirse duruma göre inşaat sularını kesme yoluna gideceğiz. Park ve bahçelerin her ne suretle olursa olsun kesinlikle içme suyu şebeke hattından sulanmaması gerekmektedir. Bu konuda vatandaşlarımızın da gerekli hassasiyet göstereceğine olan inancımız tamdır. Bu tedbirleri almak zorunluluğumuz vardır. Aksi takdirde iklim değişiklikleri nedeniyle yağışlarda görülen azalmalar ileride daha büyük tehlikeler olarak karşımıza çıkabilir. Biz önlemlerimizi bugünden almalıyız ki gelecekte daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalmayalım. Vatandaşlarımızın içme suyu konusunda bundan sonra daha hassas davranacaklarına inanıyorum. Vatandaşlarımızın içme suyunu tasarruf etmeleri ve israfı önlemeleri konusunda belediyemiz gerekli çalışmaları yapmaktadır" ifadelerini kullandı.
Çorum Belediyesi, yaşanacak su sıkıntısına karşı vatandaşları bilbordlara asılan afişlerle su tasarrufu yapmaya çağırdı.

İha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 18:27:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?