20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇORUM

Sungurlu Devlet Hastanesi taşınıyor

Çorum'un Sungurlu ilçesinde "Deprem Olmazsa Yıkılmaz" raporu verilen Sungurlu Devlet Hastanesi'nin yerine yenisi yapıldı.


Zemin kayması nedeniyle büyük hasar gören "deprem olmazsa yıkılmaz" raporu verilen ilçe Devlet Hastanesi, 40 milyon TL'ye mal olan 150 yataklı yeni yerine taşındı.


1993 yılında dolgu zemin üzerine inşa edilen ve yapımından bir kaç yıl sonra Gazi Üniversitesi tarafından "deprem olmadığı sürece binanın kullanımında kanaatimizce bir sakınca yoktur" şeklinde rapor verilen Sungurlu Devlet Hastanesi, çürük binadan nihayet kurtuldu.


Zemin etüdü yapılmadığı için sürekli kayma ve oturma yapan 4 kat ve 4 ana bloktan oluşan 100 yatak kapasiteli hastanenin yenisi, eski binanın 100 metre yakınına yapıldı. 30 bin metrekarelik alana inşa edilen yeni hastane Acil Servis ile birlikte 205 yatak kapasitesine sahip. Akıllı bina sisteminin uygulandığı hastanede ayrıca 5 ameliyathane, 160 kişilik yemek salonu ve kapalı otoparkı ayrıca kan ve diğer numunelerin el değmeden bir binadan başka bir binaya taşınmasını sağlayan pnömatik sistemi bulunuyor.

Sungurlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Metin Karan, "Yeni hastanemizin iç ve dış tefrişatı başhekimliğimiz tarafından hastalarımız için her türlü detayı düşünülerek yapıldı. Yeni hastane hizmete kolay ulaşma, etkin tedavi ve en üst düzeyde hizmet verecek" dedi.
Yeni hastanede uzman doktor sıkıntısının bulunmadığını dile getiren Başhekim Karan, yardımcı personel konusunda yaşanılan sorunun da en kısa sürede çözüme kavuşacağını belirtti.
 

İha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 17:25:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?