8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Sungurlu güreşleri Kırkpınar'ı aratmadı

Çorum'un Sungurlu ilçesinde belediye tarafından düzenlenen yağlı güreş müsabakaları, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni aratmadı. Çekişmeli geçen müsabakalar sonunda başpehlivan Savaş Yıldırım oldu.

2. Geleneksel Yağlı Güreşler'de başpehlivan Savaş Yıldırım olurken, ikinciliği Ahmet Serbest, üçüncülüğü de Halis Küçük elde etti. Yağlı güreş müsabakalarında 10 kategoride 200 sporcu mücadele etti. Sungurlu Belediye Başkanı Ahmet Karacif, yaptığı konuşmada, ata sporu olan güreşleri unutturmamak ve yeni yetişen gençlere sevdirmek amacıyla geleneksel hale getirmeyi amaçladıkları güreşlerin bu yıl ikincisini düzenlediklerini kaydetti. Sungurlu'nun güreşte birçok Avrupa ve dünya şampiyonu çıkardığını ifade eden Karacif, ''Ben umut ediyorum ki böyle organizasyonlar devam ettiği sürece yeni şampiyonlar yetiştirip Türk sporuna kazandıracağız'' dedi.

Sungurlu Kaymakamı Ayhan Durmuş ise konuşmasında, bu tür organizasyonların kaliteli sporcular yetişmesi açısından çok faydalı olduğunu belirterek, güreşlerin birlik ve beraberliği sağlamak ve halkı birbirlerine yakınlaştırmak açısından çok önemli bir etkinlik olduğunu kaydetti.

Geçen yıl güreş ağası 40 bin YTL ile iş adamı Ramazan Koçak olurken, bu yıl 10 bin YTL ile iş adamı Tanıt Bike ağalığı aldı. Yapılan güreşler sonunda kategorilere göre dereceye giren sporcular şöyle:
"Baş: 1. Savaş Yıldırım, 2. Ahmet Serbest, 3. Halit Küçük,
Baş altı: 1. Ünal Karaman, 2. Mehmet Karakuş, 3. Vahit Kalender,
Büyük orta: 1. Abdullah Çakmak, 2. İsa Kale, 3. Mustafa Doğan,
Küçük orta: 1. Fevzi Çakmak, 2. Mert Çoloğlu, 3. Fatih Yerli,
Tozkoparan: 1. Oktay Genç, 2. Ramazan Tanrıkol, 3. Ömer Uzan,
Deste: 1. Hakan Odabaşı, 2. Fatih Katmış, 3. Recep Ümür,
Ayak: 1. Ender Sipahi, 2. Ömer Karaaytu 3. Muhittin Bozkurt,
Minik: 1. Mustafa Özkaya, 2. Alican Kaya, 3. Mehmet Yaman,
Teşvik: 1. Burak Çetin, 2. Emre Gökalp, 3. Fuat Küçük,
Sembol: 1. Alparslan Höçük, 2. Musa Şahin, 3. Mehmet Şişkin"

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2007 Pazartesi 18:37:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?