5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Sungurlu şehidine ağladı

SUNGURLU ŞEHİDİNE AĞLADI

Mardin'in Dargeçit ilçesinde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan Piyade Er Emrah Karama memleketi Çorum'un Sungurlu ilçesinde gözyaşları arasıanda toprağa verildi.

Mardin 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda henüz 5 aylık asker olan piyade er Karama'nın cenazesi uçakla Ankara'ya, oradan da karayolu ile Çorum'un Sungurlu ilçesine getirildi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu tekbirler eşliğinde Sungurlu Ulu Camii'ne getirildi. Burada oğlunun cenazesini karşılayan şehit babası Murat Karama, uzun süre oğlunun fotoğrafını öperek gözyaşı döktü. Şehit Emrah Karama için Ulu Camii ve Atataürk Meydanı'nda tören yapıldı. Cenaze törenine Çorum Valisi Nurullah Çakır, Çorum Milletvekilleri Agah Kafkas, Murat Yıldırım, Cahit Bağcı, Ahmet Aydoğmuş, Kırıkkale Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Mustafa Güler, Çorum Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Eyüp

Bölük, Sungurlu Kaymakamı Hulusi Şahin, Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, ilçe ve belde belediye başkanları, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende Garnizon Komutanlığı adına bir konuşma yapan J. Binbaşı Selçuk Sazaklı, eli kanlı terör örgütü ile mücadele için birliğine katılan Emrah Karama'nın geçirdiği trafik kazası sonucu şehitlik rütbesine yükseldiğini söyledi. Tören sırasında şehidin babası Murat Karama ve annesi Dursun Karama gözyaşlarını tutamadı. Vali Nurullah Çakır, şehit babası Murat Karama'nın yanına giderek başsağlığı dileğinde bulundu. Sungurlu ilçesindeki gençler törene dev Türk bayrağıyla katıldılar. Tören sırasında Atatürk

meydanı tamamen doldu. Törenin ardından şehit Emrah Karama'nın cenazesi askerlerin omzunda bir süre taşındı.

Tören esnasında şehit annesi Dursun Karama ve yakınları ağıtlar yakarak gözyaşı döktü. 5 çocuk annesi Dursun Karama, "Analar babalar yandı. Daha kaç ana baba yanacak. Durdurun bu ateşi" diyerek feryat etti.

Şehit annesini yakınları güçlükle sakinleştirdi. Ellerinde Türk bayrakları bulunan gençler ise, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye slogan attılar.

Karşıyaka Şehitliğine kadar cenaze arabasında taşınan şehit Emrah Karama'nın cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi. Tabuta sarılı Türk bayrağı törenden sonra Vali Nurullah Çakır tarafından şehidin babası Murat Karama'ya verildi.

SUNGURLU ŞEHİDİNE AĞLADI
SUNGURLU ŞEHİDİNE AĞLADI
SUNGURLU ŞEHİDİNE AĞLADI
SUNGURLU ŞEHİDİNE AĞLADI
SUNGURLU ŞEHİDİNE AĞLADI
SUNGURLU ŞEHİDİNE AĞLADI
SUNGURLU ŞEHİDİNE AĞLADI
SUNGURLU ŞEHİDİNE AĞLADI
SUNGURLU ŞEHİDİNE AĞLADI
SUNGURLU ŞEHİDİNE AĞLADI
SUNGURLU ŞEHİDİNE AĞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2010 Cuma 16:39:00
Güncelleme :11 Haziran 2010 Cuma 18:31:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?