2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Sungurlu yenileniyor

SUNGURLU BELEDİYESİ 2011 YILI ÇALIŞMA SEZONU'NA START VERDİ

Çorum'un Sungurlu Belediyesi 2011 çalışma sezonuna hızlı girdi. Havaların ısınmasıyla birlikte altyapı ve üstyapı çalışmalarına start veren belediye ekipleri, şehrin birçok noktasında çalışmalara başladı.

Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler sezonu yoğun iş temposu ile açarken, Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, 2011 yılında belediye olarak büyük yatırımlara imza atacaklarını söyledi. "Sungurlu'nun her mahallesinde belediyemizin bir ekibi çalışmaya başladı" diyen Başkan Uzunkaya, "İlçemiz adeta şantiyeye döndü. Sorunları çözmek için yoğun çaba gösteriyoruz. Asfalt, kanalizasyon, su, yağmursuyu şebekesi, park bahçeler gibi birçok alanda çalışmalarımız yoğun şekilde sürüyor" diye konuştu.

Belediye ekipleri olası bir sel felaketinin yaşanmaması için ilçe merkezinde bulunan Diğ Çayı ve Budaközü Çayı'nda ıslah çalışmalarına başladı. Başkan Uzunkaya, Sungurlu Belediyesi'ne bağlı Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince ilçede olası bir sel felaketinin yaşanmaması için gerekli çalışmaları başlattıklarını, vatandaşlar tarafından çay kenarlarına dökülen hafriyatların hem görüntü kirliliğine hem de olası bir taşkınlığa yol açtığını bunun oluşturduğu tehlikenin önlenmesi yönünde çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Uzunkaya, "Akarsu büyük bir güçtür. Bu gücü ya kontrol etmek ya da önünü açıp etkisiz hale getirmek zorundayız. Bunun en iyi çözümü ıslahıdır. Biz de ilçede bulunan Diğ Çayı ve Budaközü Çayı'nın ıslahı için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

 ASFALT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Sungurlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin 2010 yılı içerisinde Yeni Sanayi Sitesi'nde 4 bin metre alan içersinde başlattığı altyapı ve üstyapı çalışmaları çalışmalarını tamamladığı bildirildi. Başkan Uzunkaya, "Sanayi esnafımızla yaptığımız istişare toplasının hemen ardından yeni sanayi sitesine ekiplerimizi gönderdik. 4 bin metre alan içerisinde yapılan alt yapı çalışmaları, kanalizasyon ve yağmurlama suyu çalışmaları yapıldı. Bir iki gün içerisinde de ekiplerimiz asfaltlama çalışmalarına başlayacaktır" dedi.

Yine Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin Toprak Mahsulleri Ofisi önünde çalıştıklarını söyleyen Başkan Uzunkaya, "Burada bulunan bozuk olan yollarımız için Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerimiz çalışmalarına başladı. Kaldırım ve ara yollarda parke taşı ve bordür taşı döşeme çalışmalarının ardından yakın zamanda da asfalt çalışmalarına başlayacağız" dedi.

Uzunkaya, "Değişen, gelişen ve güzelleşen Sungurlumuzda çalışmalarımız artarak devam edecektir. Birçok projemiz var ve bunları zamanla hayata geçireceğiz. İnşallah bu yıl bizim için bir hizmet yılı olacaktır" şeklinde konuştu.

SUNGURLU BELEDİYESİ 2011 YILI ÇALIŞMA SEZONU'NA START VERDİ
SUNGURLU BELEDİYESİ 2011 YILI ÇALIŞMA SEZONU'NA START VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2011 Çarşamba 15:13:02
Güncelleme :1 Haziran 2011 Çarşamba 23:06:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?