20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇORUM

Sungurlu'da heyelan

Sungurlu'da heyelan

Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı İkizli köyü Ekşielma Mahallesi'nde bugün yaşanan heyalanda 6 evde hasar meydana geldi.


Sungurlu ilçesine 30 kilometre mesafede bulunan 600 nüfusa sahip İkizli köyünün Ekşielma Mahallesi'nde yaşanan toprak kayması paniğe neden oldu. Köyden 14 kilometre mesafede bulunan Ekşielma Mahallesi'nde bulunan 8 haneden 6'sında hasar meydana geldi. Evlerin yanı sıra ahır ve samanlıklarda da hasarların tespit edildiği belirtildi.


Konuyla ilgili açıklama yapan Çorum Valisi Mustafa Toprak, heyalan sonrasında 6 evde hasar olduğunu, ancak 2 ev, 2 ahır ve 2 samanlıkta ciddi hasarların meydana geldiğini belirtti. Yaşanan heyalanda herhangi bir can kaybı yaşanmadığını ifade eden Valisi Mustafa Toprak, "Heyelan İkizli köyünün Ekşieelma Mahallesin'de meydana geldi. 25 kişinin yaşadığı mahallede bulunan 8 haneden 6'sında hasar görüldü. İki ev ve bu evlere ait samanlık ve ahırlarda ise ciddi hasarlar oluştu. Diğer evlerde ise hafif
çatlaklar görüldü" dedi.

Heyelandan sonra İl Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerinin bölgeye hareket ettiğini kaydeden Vali Toprak, ilçeye 6 çadırın ve gerekli yardımların gönderildiğini, Bayındırlık İl Müdürlüğü ekiplerinin de bölgede hasar tespiti yaptıklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 22:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?