20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇORUM

Sungurlu'da mısır şenliği

Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Gökçe köyünde yaşayan Çerkezler Mısır Şenlikleri'nde buluştu.


Şenliğe Vali Mustafa Toprak, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Eyüp Yetik, Emniyet Müdürü Necmettin Emre ve Çerkezler katıldı. Vali Toprak, ilk defa Gökçeköyüne geldiğini belirterek, köylerin sorunlarını yerinde tespit etmek ve görmek amacıyla köy ziyaretleri yaptığını söyledi. Ziyaretlerde insanlarla bir araya gelerek sorun dinlediğini dile getiren Vali Toprak, köy ziyaretlerinin ardından tespit sorunları öncelik sırasına göre tek tek çözüme kavuşturduklarını belirtti.


İnsanların bir araya gelmesinde bu tür etkinliklerin önemli olduğunu dile getiren Vali Toprak, şenliğin düzenlemesinde emeği geçen Gökçe köyü Muhtarı Erol Tunçkılıç, Gökçe köy Dernek Başkanı Hacı Ahmet Tosundereoğlu ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.


Konuşmaların ardından şenliğe katılan Vali Mustafa Toprak ve protokol üyelerine Çerkezlerin yöresel yemekleri ve mısır ikram edildi. Gün boyu devam eden şenlik çeşitli gösterilerin ardından sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2009 Pazartesi 21:23:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sait kavgacı IP: 81.214.107.xxx Tarih : 18.08.2009 16:40:38

7 yıl türkiye gazetesi müdürlüğü yaptığım sungurluda meşhur çerkez ahmet  ve orhan özsaray kardeşlerimden çerkezleri yakinen tanıma fırsatım oldu. bütün çerkezleri kutlar hepsinden helallik isterim. çerkezler temiz ,asil,özel ve çok nadide  insanlar. selamlar   sait kavgacı