8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Sungurlu'da 'otlama' kavgası: 1 ölü

Çorum'un Sungurlu ilçesinde iki akraba aile arasında merada hayvan otlatma anlaşmazlığı sonucu çıktığı iddia edilen kavgada 1 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre, Sungurlu'ya bağlı Küçük Polatlı köyünde, aralarında önceden husumet bulunan iki akraba aile arasında hayvanları merada otlatma anlaşmazlığı nedeniyle tartışma çıktı. İddiaya göre, tartışmanın kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine Yunus D. (28), av tüfeği ile ateş ederek Hacı Nuri Dağhan (45) ve Ergülü Dağhan'ı (41) vurdu. Talip D. (26) ve Erhan D.'nin (25) de silahla ateş etmesi üzerine diğer aileden Esma (51) ve Nadir Dağhan (53) yaralandı. Sungurlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 4 yaralı, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Çorum'a sevkedildi. Çorum Devlet Hastanesi'nde ameliyata alınan yaralılardan Hacı Nuri Dağhan (45), yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Kavgada yaralanan diğer 3 kişinin tedavileri ise Çorum Devlet Hastanesi ve Hasanpaşa Devlet Hastanesi'nde sürüyor. 

Olaydan sonra Polatlı köyüne giden jandarma ekipleri, ailelerin diğer fertleri arasında yeniden kavga çıkmaması için köyde geniş güvenlik tedbiri aldı. Silahlı kavgaya karıştıkları belirlenen Erhan, Yunus ve Talip D. ise gözaltına aldı. 

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2007 Pazar 08:41:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vahıt narlılı IP: 88.227.62.xxx Tarih : 21.05.2007 16:22:11
ben de corumluyum memleket hasreti cekmekteyım bu güzel memleketımizde boyle acı olayları duyunca cok üzülüyorum inşallah böyle olaylar bir daha yasanmaz