8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Sungurlu'da toplu konut sevinci

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nce Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde yapılan toplu konutların kura çekimi gerçekleştirildi. 

Sungurlu Belediyesi Düğün Salonu'nda saat 10.00'da düzenlenen kura çekimine Sungurlu Belediye Başkanı Ahmet Karacif, Toplu Konut İdaresi Uzmanı Volkan Metin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kura çekiminde vatandaşlara bilgi veren Toplu Konut İdaresi Uzmanı Metin, "F Tipi 2+1 konutlara 93 geçerli başvuru olmuştur. Bunların 80'i asil, 13'ü yedektir. Asil talihlilerden konut alma hakkından vazgeçenler yada başvuru şartları uymadığı sonradan anlaşılarak iptal edilecek olanlar olursa yedekler de konut alma hakkı kazanabileceklerdir" dedi.
Kura çekiminde bir konuşma yapan Sungurlu Belediye Başkanı Ahmet Karacif, "İlçemiz ikinci tarihi günü yaşamaktadır. Seçim kampanyası çerçevesince dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapacağımıza söz vermiştik. Şimdi bu sözümüzü yerine getirmenin sevincini yaşıyoruz. Bu toprakların insanı her şeyi hak ediyor" diye konuştu. 

Toplu Konutlar için seçilen yer konusunda çeşitli eleştiriler yapıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Karacif, "Akçakent Sitesi'nde 10 bin YTL'ye satılan daireler şimdi 20-25 bin YTL'ye satılıyor. Toplu Konut'un oraya gelmesi, oradaki evlerin de fiyatlarını artırdı" şeklinde konuştu. 

Belediye Başkanı Karacif, "Sungurlumuz, Toplu Konut İdaresi'ne başvuran 178 ilçeden birisidir. Dar gelirli aileler için bir müjdemiz daha var. 17 Mayıs tarihinde Toplu Konut İdaresi'ne 100 konut yapımı için başvurduk. Bunun da takipçisi olacağız" dedi. 

Yapılan kura çekiminde ilk kurayı Sungurlu Belediye Başkanı Ahmet Karacif çekerken, ilk talihli Safiye Erzurumlu oldu.
.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2006 Pazartesi 17:21:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?