31
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Sungurlu'daki cinayet çözülüyor

Çorum'un Sungurlu ilçesi yakınlarında, elleri arkadan bağlandıktan sonra bıçaklanarak öldürüldüğü bildirilen kişiye ait erkek cesedinin kimlik bilgilerine ulaşan jandarma ekipleri, söz konusu kişinin katil zanlısını yakaladı.


3 Nisan 2009 Cuma günü Sungurlu-Çorum karayolunun 12. kilometresindeki Kırankışla köyü yol ayrımı mevkiinde hayvanlarını otlatmaya götüren köylüler tarafından bir ağacın altında battaniyeye sarılmış olarak bulunan ve kalp bölgesinden bıçaklandığı ve kafasına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü belirlenen kişinin kimlik belirleme çalışması sonuçlandı.


Cesedi bulunan şahsın kimliği ile kim ya da kimler tarafından öldürüldüğünü tespit etmek için jandarma ekipleri, ceset üzerinden çıkan tek ipucu olan ve Ankara'daki bir lokantaya ait olduğu belirlenen kürdandan yola çıkarak cesedin Ankara'nın Etimesgut ilçesi Eryaman Mahallesi'nde ikamet eden Adıyaman'ın Gölbaşi ilçesi Haydarlı köyü nüfusuna kayıtlı Aziz Çelikler'e(54) ait olduğunu belirledi.


Sungurlu Cumhuriyet Savcılığı ile koordineli olarak teknik ve istihbari çalışmalarını sürdüren jandarma ekipleri Ankara, Samsun ve Ordu illerinde devam eden soruşturma sonucunda cinayet zanlısının, Aziz Çelikler'in iş arkadaşı olan S.Ö.(26) adlı şahıs olduğunu belirledi. Adli makamların talimatı doğrultusunda yapılan takip sonucunda cinayet zanlısı S.Ö. önceki gün Ankara'da yakalandı. Gözaltına alınan şahsın evinde yapılan aramada suç aleti bıçak ve keser ele geçirildi. Bu gelişme sonrasında Çorum'un Sungurlu ilçesine getirilen zanlının yapılan sorgulamada, Aziz Çelikler'i alacak verecek meselesinden dolayı Ankara'daki kendi evinde öldürdükten sonra araca koyarak Sungurlu Kırankışla köyü yol ayrımına attığını ve Samsun ile Ordu illerine gittiğini itiraf ettiği bildirildi.


Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alındıktan sonra tutuklama talebi ile Sungurlu Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen S.Ö. çıkarıldığı mahkeme tarafından Aziz Çelikler'i öldürdüğü iddiası ile tutuklanarak Sungurlu Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 19:47:58
Güncelleme :7 Mayıs 2009 Perşembe 19:55:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?