5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Sungurlu'nun yeni gözdesi elmacılık

SUNGURLU'NUN YENİ GÖZDESİ ELMACILIK

Çorum'un Sungurlu ilçesinde gelir getirici projeler kapsamında 82 çiftçiye 8 bin 400 adet elma fidanı dağıtıldı.

Bölge halkının refahının yükseltilmesi, yeni ve modern tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması amacı ile Sungurlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında temin edilen elma fidanları düzenlenen törenle çiftçilere teslim edildi.

Fidan dağıtım törenine Kaymakam Hulusi Şahin, Belediye Başkan Vekili Veysel Dorukoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, İlçe Müftüsü İdris Özaslan, İlçe Tarım Müdürü Ali Begik, daire amirleri ile çiftçiler katıldı.

İlçe merkezine bağlı, belde ve köylerinden yoğun ilgi ve talep gören proje kapsamında çiftçiler İlçe Tarım Müdürlüğü hizmet binası bahçesinde fidanlarını teslim aldılar.

Kaymakam Hulusi Şahin, çiftçiler ile bir süre sohbet ederek, bölge ekonomisine büyük katkılar sağlamasını umut ettiği projeye çiftçilerin sahip çıkmasını ve bölgede öncü olacak bu çalışmaların başarıya ulaşmasını temenni etti.

Sungurlu çiftçisinin buğday dışında elma, ceviz, badem yetiştiriciliğine önem vermesini isteyen Kaymakam Şahin, "3-4 sene bekliyorsunuz ama buğdaydan daha fazla para kazanıyorsunuz. Eğer ki elma gibi ceviz gibi alternatif ürünler üretirseniz cebiniz para görür, sizlerin kazanması, devletin kazanması demektir" dedi.

Çiftçiler ise projeden duydukları memnuniyeti dile getirerek kendilerine destek olan Kaymakam Şahin'e teşekkür ettiler.

SUNGURLU'NUN YENİ GÖZDESİ ELMACILIK
SUNGURLU'NUN YENİ GÖZDESİ ELMACILIK
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 12:03:02
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 23:00:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?