5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Sungurlu'ya 15 yeni doktor

SUNGURLU'YA 15 YENİ DOKTOR ATANDI

Çorum'un Sungurlu ilçesine 15 yeni doktorun atandığı bildirildi.

Sungurlu Sağlık Grup Başkanı ve Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Metin Karan, 34 ve 35. dönem devlet hizmet yükümlülüğü ataması çerçevesinde Sungurlu Devlet Hastanesi'ne fizik tedavi hastalıkları uzmanı, göğüs hastalıkları uzmanı, beyin cerrahisi uzmanı, ruh ve sinir hastalıkları uzmanı, anestezi ve rehabilitasyon uzmanı, acil polikliniğine 6 hekim, Toplum Sağlığı Merkezi'ne 2 hekim, 112 Acil İstasyonu'na 2 hekim olmak üzere toplam 15 doktor atandığını bildirdi.

Ataması yapılan bu hekimlerden fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı, acil polikliniğine atanan 3 doktor ve toplum sağlığı hekiminin göreve başladığını belirten Başhekim Dr. Metin Karan, "Beyin cerrahi uzmanı askerlik görevi için ayrıldı. Diğer atanan hekimler ise bir ay sonra göreve başlayacaklar" şeklinde konuştu.

Sungurlu'nun sağlıkta en iyi dönemini yaşadığını belirten Dr. Karan, "Cildiye, fizik tedavi, psikiyatri, beyin cerrahi gibi branşlarda Sungurlu'ya ilk defa atama yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

Başhekim Karan, "Son atamalarla birlikte Sungurlu Devlet Hastanesi'nde 28 uzman hekim, 9 pratisyen hekim, 112 acil sağlık hizmetlerinde 5 hekim, Toplum Sağlığı Merkezi'nde 2 hekim ve 20 aile hekimi olmak üzere toplam 64 hekim ilçe halkına hizmet verecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 16:30:02
Güncelleme :1 Ekim 2010 Cuma 18:29:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?