5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Sungurlu'ya MOBESE geliyor

SUNGURLU MOBESE İHALESİ 3 ARALIKTA

Çorum'un Sungurlu ilçesinde kurulması planlanan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) ihalesinin 3 aralıkta yapılacağı bildirildi.

Sungurlu'nun daha huzurlu bir yer olması için önemli bir adım atıldığını dile getiren Kaymakam Şahin, "MOBESE sistemimizin teknik alt yapısını Emniyet Genel Müdürlüğü ve Çorum Emniyet Müdürlüğü'nün desteğiyle tamamladık. İlçenin belirlediğimiz noktalara 36 adet sabit, 1 adet hareketli ve 8 tane plaka tanıma sistemi olmak üzere toplam 45 tane kamera kurulacaktır" dedi.

Kaymakam Şahin, MOBESE sisteminin her türlü altyapısı hazır olduğunu ve bütün projelerinin tamamlandığını ifade ederek, 3 Aralık Cuma günü saat 14.00'de ihaleye çıkacağını söyledi.

Bazı firmaların MOBESE sistemi ile ilgili demo çalışmaları yaptığını ifade eden Şahin, Çorum Caddesi üzerinde deneme amaçlı kurulan bir adet plaka tanıma sistemi, bir adet hareketli ve 2 adet sabit olmak üzere 4 kamerayla ilçe merkezinin izlenmeye başladığını kaydetti.

Şahin, ilçeye MOBESE sisteminin kurulmasında katkıda bulunan Vali Nurullah Çakır, İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre, Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya ve diğer yetkililere teşekkür etti.

Çorum'daki ilçeler arasında ilk defa Sungurlu'da uygulanacak olan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi olan MOBESE, Türkiye genelinde 65 il merkezi 25 ilçe merkezi olmak üzere toplam 90 yerleşim yerinde uygulanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2010 Cuma 17:26:00
Güncelleme :15 Kasım 2010 Pazartesi 14:32:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?