5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Sünnet Şöleni Pazar günü

ÇORUM BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN ŞÜNNET ŞÖLENİ PAZAR GÜNÜ

Çorum Belediyesi tarafından düzenlenecek yağlı güreşler 3 Ekim Pazar günü Nazmi Avluca spor tesislerinde yapılacak.

Tarihi Kırkpınar Güreşlerine alternatif olacak şekilde organizasyon yapmak amacıyla çalışma yapan Çorum Belediyesi, Türkiye'nin yağlı güreşte söz sahibi tüm güreşçilerini yarın yapılacak güreşlere davet etti.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Güreşin Ata sporu olması nedeniyle her zaman Türk Sporu'nda ayrı bir yeri olduğuna dikkat çekerek, bu nedenle Pazar günü yapılacak Yağlı güreşlere büyük önem verdiklerini söyledi.

Yapacakları güreşlere Kırkpınar'ın efsane ismi Ahmet Taşçı ve 2009-2010 Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil'in de katılacağını açıklayan Başkan Külcü, yine daha önce Kırkpınar da Başpehlivan olan Osman Aynur, Vedat Ergin, Hasan Tuna ve Kenan Şimşek gibi ünlü isimlerin de yarın ki güreşlere davet edildiğini bildirdi.

Çorum'da dünya çapında birçok başarılara imza atan güreşçiler yetiştiğine değinen Başkan Muzaffer Külcü; "Çorum Belediyesi olarak ata sporumuza bugüne kadar her zaman gerekli desteği verdik, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Belediyemizin yaptığı bu güreş organizasyonunun amacı, hem ilimiz hem de ülkemiz güreşine katkı sağlamaktır. Bu amaç uğruna çalışan, kendine büyük idealler çizmiş, geleceğin başpehlivanları olmaya aday genç kardeşlerimize destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 18:05:05
Güncelleme :1 Ekim 2010 Cuma 18:31:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?