8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Supra Tarım atağa geçti

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, beraberinde 41 Sivaslı üretici ve Tarım İl Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte Çorum'da Supra Tarım A.Ş.'nin elma bahçesinde incelemelerde bulundu.

Çorumlu iş adamı Ahmet Ahlatçı'ya ait elma bahçesine düzenlenen inceleme gezisine Çorum Valisi Mustafa Toprak ve Belediye Başkanı Turan Atlamaz da eşlik etti.

Supra Tarım'ın Sivas'ta elma bahçeleri oluşturduğunu belirten Ahmet Ahlatçı, Vali Dalmaz'ın çoktan beri elma bahçesini görmeyi arzu ettiğini, gezinin bu amaçla düzenlendiğini ifade etti. Sivaslı üreticilerle birlikte bahçeyi gezen Vali Dalmaz'a bilgiyi teknik sorumlu Ali Karakaş verirken, elma bahçesine hayran kalan Sivaslı konuklar, büyük emek ve özveri isteyen bahçenin kuruluş öyküsünü birinci ağızdan dinleme olanağı buldu.

Ahmet Ahlatçı, bahçenin istihdamdan başlayarak ekonomiye pek çok katkı sağladığını kaydederek, ürünlerin tümünün ihraç edildiğini, dünyada büyük bir pazar olduğunu dile getirdi. Vali Veysel Dalmaz, Çorum'da başarıya ulaşan elmacılığın Sivas'ta da yapılabileceğini ve bu konuda ciddi çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Bahçenin adeta fabrika gibi işlev gördüğünü belirten Sivaslı üreticiler ise, bodur meyveciliğin tam bir sanayiye dönüştüğünü dile getirdi.

Sivas'ta 3 bin dönümlük bahçe kurmaya hazırlandıklarını anlatan Ali Karakaş, Sivas'ın iklim ve toprak özelliklerinin de uygun olduğunu, bilimsel yaklaşımla en güzel bahçelerin kısa sürede ortaya çıkarılabileceğini ifade etti. İş adamı Ahmet Ahlatçı'dan da bilgiler alan Sivas Valisi Veysel Dalmaz ve Çorum Valisi Mustafa Toprak, dalından kopardıkları elmaların tadına baktılar.

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2007 Salı 14:37:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?