20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇORUM

Süt alım fiyatı belli oldu

ÇORUM'DA SONBAHAR DÖNEMİ SÜT ALIM FİYATLARI BELİRLENDİ

Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri ve Süt Üreticileri Birliği, 2009 yılı sonbahar dönemi süt alım fiyatlarını yeniden belirledi.

Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Cinbek, sonbahar dönemi süt alım fiyatlarının yeniden belirlendiğini belirterek bu dönemde üreticilerden 60 kuruş, çiftliklerden 65 kuruşa süt alımı yapacaklarını açıkladı.

Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri ve Süt Üreticileri Birliği yönetim kurulu üyeleri Çorum Valisi Mustafa Toprak'ı ziyaret etti. Birliğin Başkanı Hüseyin Cinbek ziyarette üreticilere verdiği destekten dolayı Vali Mustafa Toprak'a teşekkür plaketi verdi.

1 Ekim tarihinden itibaren süt alımlarına başlandığını bildiren Cinbek, süt alımlarının 31 Aralık 2009 tarihi itibariyle sona ereceğini belirtti. Çorum'da şu an günlük 30 ton süt alımı yaptıklarını anlatan Cinbek, alınan sütlerin 25 tonunun Sütaş'a, geri kalan 5 ton sütün ise Çorum'daki marketler ve mandıralara satıldığını bildirdi. Kış döneminde yaz aylarına göre süt üretiminde düşüş yaşandığına işaret eden Cinbek, bu yıl 2008 yılına nazaran süt üretimlerinde fazla bir düşüş yaşanmadığını söyledi.

İl genelinde 65 noktada faaliyet gösterdiklerini anlatan Cinbek, Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri ve Süt Üreticileri Birliği olarak bugüne kadar Çorumlu üreticilere 35 milyon TL ödeme yaptıklarını söyledi. Çorum'a düve üretim merkezi kurmayı planladıklarını dile getiren Cinbek, bu tesiste üretilen düvelerin geri çiftçilere satışını yapmayı planladıklarını anlattı.

BÜYÜK DÜŞÜNÜN

Vali Mustafa Toprak ise, Çorum'da büyük ve küçükbaş olmak üzere 300 bin hayvan bulunduğunu açıkladı. 2008 yılında Sosyal Yardımlaşma Vakfı kanalı ile ayrıca Anadolu Su Havzaları Rehabilitasyon Projesi kapsamında kırsal kesimde yaşayan insanlara damızlık hayvan yardımı yapıldığını hatırlatan Vali Toprak, yapılan bu yardımlar sonunda süt üretiminin arttığına dikkat çekti.

Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri ve Süt Üreticileri Birliği'ne proje üreterek Kırsal Kalkınma Ajansı'ndan hibe desteği almalarını öneren Vali Toprak, şöyle konuştu: "Hayvancılık ve üretime yönelik proje hazırlayın. Artık büyük düşünmeniz lazım. Yeni süt depolama merkezi yapmalısınız. Daha büyük alanlarda daha modern tesisler kurarak üretimi artırmalısınız."

ÇORUM'DA SONBAHAR DÖNEMİ SÜT ALIM FİYATLARI BELİRLENDİ
ÇORUM'DA SONBAHAR DÖNEMİ SÜT ALIM FİYATLARI BELİRLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 17:31:01
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 17:43:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
orhan öztürk IP: 78.164.29.xxx Tarih : 21.05.2011 19:58:01

hocam ben malatyada orhan 10 köyümüz var sütcülük yapmak isdiyorum  ama arac ve sogutma tankım yok yardımcı olabilirmiziniz teşekürler tarım il mütürlerine seslenmesi isdiyorum