3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Tarih tırtıklayan farelere polis engeli

Çorum’da bir ihbarı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, bir evde, tarihi eser niteliği taşıyan çok sayıda eşya ele geçirdi. Ele geçen tarihi eserler,Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda Karakeçi Mahallesi Hamit Kaplan Caddesi Hayat Apartmanında ikamet eden bir şahsın evinde tarihi eser bulunduğunu öğrenen polis, mahkemeden alınan arama kararı ile söz konusu eve bir operasyon düzenledi.

Yapılan aramada tarihi eser olabileceği düşünülen 89 adet malzeme ele geçirilerek ev sahibi Aydın A. (52) gözaltına alındı.

Polis tarafından el konulan malzemeleri inceleyen arkeologlar, bu eserlerden yalnızca 5 tanesinin 2863 sayılı Kanun muhalefet kapsamına girdiğini belirledi.

Yapılan incelemenin ardından eski eser özelliği taşımayan eserler Aydın A.’ya teslim edilirken, tarihi eser özelliği bulunan 5 eser ise Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Diğer taraftan, ifadesi alındıktan sonra polis tarafından serbest bırakılan Aydın A., evinde bulunan eserlerin bir kısmının dede yadigarı olduğunu, bir kısmını ise kolleksiyon yapmak amacıyla eski eşya satan yerlerden satın aldığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2005 Pazartesi 22:53:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?