20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇORUM

Tarihi çarşı günyüzüne çıkıyor

İSKİLİP TARİHİ ÇARŞISI GÜNYÜZÜNE ÇIKIYOR

Çorum'un İskilip ilçesindeki tarihi çarşı gün yüzüne çıkıyor.

200 yıllık geçmişe sahip olan ve içerisinde tarihi çeşmeler ve çok sayıda yapılı barındıran İskilip Çarşısı restore edilerek turizme kazandırılacak.

Çorum Valiliği, İskilip Kaymakamlığı ve İskilip Belediyesi tarafından yürütülen restorasyon çalışmalarının ilk etabı 2010 yılı Temmuz-Ağustos aylarında bitirilmesi hedefleniyor.

Çorum Valisi Mustafa Toprak tarihi çarşıyı gezdi. İçerisinde ayakkabıcılar, semerciler ve dikiciler esnafının bulunduğu çarşı hakkında Vali Toprak'a İskilip Kaymakamı Mehmet Yılmaz ve Belediye Başkanı Numan Sezer bilgi verdi.

İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer, tarihi çarşıda 1 ay önce başlatılan restorasyon çalışmaları ilk etabının 2010 yılı Temmuz-Ağustos aylarında sona ereceğini söyledi.

İlk etapta ayakkabıcı esnafının bulunduğu 24 işyerinin restorasyonun yapılacağını dile getiren Başkan Sezer, bu çalışmanın 450 bin TL'ye mal olacağını açıkladı.

İkinci etapta Kaya mezarları ve İskilip Kalesi'nin restore edileceğini anlatan Sezer, çalışmaların son aşamasında tarihi çarşının önünde kalan belediye binasını da yıkacaklarını sözlerine ekledi.

Vali Mustafa Toprak ise, tarihi dokusuyla Türkiye'nin sayılı merkezleri arasında yer alan İskilip'teki restorasyon çalışmalarına Valilik olarak destek verdiklerini açıkladı.

200 yıllık geçmişe sahip olan çarşının turizme kazandırılması ile birlikte ilçedeki turizm hareketliğinin artacağına işaret eden Vali Toprak, İskilip'in Safranbolu ve Beypazarı'na rakip olacağını sözlerine ekledi.

İSKİLİP TARİHİ ÇARŞISI GÜNYÜZÜNE ÇIKIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 16:55:04
Güncelleme :7 Aralık 2009 Pazartesi 17:27:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?