2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Tarihi eser ve glock operasyonu

Çorum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kaçak tarihi eserleri satmaya çalışan 4 kişiyi kıskıvrak yakaladı.

Edinilen bilgiye göre, Çorum'da bir kişinin elinde tarihi eser bulunduğu yönünde ihbar alan polis ekipleri, M.E. isimli şahsı takibe aldı.

Yapılan çalışma sonrasında M.E. ile birlikte R.D., Ş.D. ve A.C.Ö., kazı yapmak sureti ile çıkardıkları birer adet maşrapa, fincan, heykelcik, büst, kapak, 2 adet fosil taş olmak üzere 7 adet tarihi eseri 150 bin YTL'ye satmaya çalışırken polis tarafından düzenlenen bir operasyonla kıskıvrak yakalandı. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 4 zanlı daha sonra adliyeye sevk edildi. Olay ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Diğer taraftan, Çorum'un Sungurlu ilçesinde Glock marka tabancayı satmaya çalışan bir kişiyle ilgili ihbar alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yaptıkları çalışmalar doğrultusunda C.Z. isimli şahsın evine baskın operasyon düzenledi.

Evde yapılan aramalarda 'Glock İnc Smyrna Ga' marka tabanca ve bu tabancaya ait şarjör ile 27 adet mermi ele geçirildi. Sungurlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan C.Z. isimli zanlı daha sonra adliyeye sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2008 Çarşamba 20:21:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?