7
Mayıs
2024
Salı
ÇORUM

Tarla Günü coşkulu geçti

tarlaÇorum'da, Karadeniz Ticaret ve New Holland Trakmak'ın işbirliğiyle düzenlenen "Tarla Günü", Ankara Yolu 2. kilometrede bulunan boş arazide gerçekleştirildi. "Tarla Günü"ne katılan çiftçilere traktörlerle eğitim verilerek deneme sürüşü yaptırıldı. 

New Holland Trakmak, "Tarla Günleri" ile test sürüşü kavramını değiştiriyor. Nisan ayında başlayan ve Ağustos'ta sona erecek olan "Tarla Günleri" ile çiftçiler, en son model "New Holland" markalı traktörleri deneme fırsatı buldu. Çanakkale Biga'da başlayan ve Türkiye genelinde 85 noktada gerçekleştirilecek olan "Tarla Günleri"nde çiftçiler, ayrıca denedikleri traktörler ve ekipmanlarla ilgili teknik eğitim aldı. 

New Holland Trakmak Genel Müdürü Ateş Arsan, "Tarla Günleri" ile ilgili yaptığı açıklamada, "Tarlada traktör test sürüşü ilk defa bu kadar geniş kapsamlı yapılıyor. 'Tarla Günü'nde test sürüşünden daha önemli bir konu var, o da katılan çiftçilerimize teknik eğitim veriyor olmamız. New Holland Trakmak olarak bu konuyu çok önemsiyoruz. Türkiye'nin Avrupa Birliği ile müzakere sürecinde en önemli konularından biri tarım olacak. Ülke olarak tarım alanında Avrupa Birliği ile en önemli farkımız, onların tarımsal mekanizasyon konusunda bizden oldukça ilerde olması. New Holland Trakmak olarak bu konuda bir misyonumuz olduğuna inanıyorum. Tarımsal mekanizasyonda atacağımız her adım, ülke tarımını daha da ileriye götürecektir" diye konuştu. 

5 ay boyunca 85 noktada gerçekleştirilecek olan "Tarla Günleri" için özel olarak tasarlanan gezici eğitim TIR'ı da çiftçiler tarafından büyük ilgi görüyor. 60 kişi oturma kapasiteli, projeksiyon ve ses sistemi bulunan bir konferans salonuna dönüşebilen TIR'ın içerisinde ayrıca, tam donanımlı bir mutfak, tuvalet, entegre jeneratör ve 6 metrekare büyüklüğünde bir ofis bulunuyor. TIR'ın üst kısmında ise 30 metrekare genişliğinde bir de açık hava kafeteryası dinlenmek isteyen çiftçilere hizmet sunuyor. 17 kişinin sürekli görev yaptığı "Tarla Günleri" 5 ay boyunca yaklaşık 32 bin km yol katedecek. 150 bine yakın çiftçiye ulaşılması hedeflenen "Tarla Günleri"nde, "New Holland" markalı traktörlerin yanı sıra "Kuhn" markalı ekipmanlar da çiftçiler tarafından denenebiliyor. New Holland Trakmak tarafından özel olarak yaptırılan gezici eğitim TIR'ında verilen eğitimle çiftçilere, New Holland Eğitim Uzmanı Caner Ülgen ve Umut Burkay Karter tarafından, New Holland markalı traktörlerin ve New Holland Trakmak ürün gamında bulunan diğer tarımsal ekipmanların teknik özellikleri, üstün yönleri ve kullanımları sırasında gerekli olan pratik bilgiler hakkında detaylı eğitim verildi. Eğitimin ardından New Holland traktörleriyle deneme sürüşü yapan ve ekipmanları test eden çiftçiler aldıkları teknik eğitimi pratikte de uygulama şansı buldu. Deneme sürüşünün ardından yenilen öğle yemeğiyle "Tarla Günü" sona erdi.
.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2006 Pazar 18:02:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?