2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Tartışmalı park açıldı

Çorum'da TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın dayısının ismi verilen ve isim konusu tartışmaya neden olan Hakim Rahmi Mollaalioğlu Parkı açıldı.


Üçtutlar Mahallesi'nde yapımı tamamlanan ve Belediye Meclisi kararıyla, ilde görev yaptığı süre içerisinde Çorum'da üstün hizmetleri bulunan ''Hakim Rahmi Mollaalioğlu'' adı verilen ancak, Hakim Rahmi Mollaalioğlu'nun TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın dayısı olması nedeniyle ismi tartışma konusu olan park düzenlenen törenle açıldı.


Parkın açılış törenine daha önce katılacağı açıklanan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, açılışa başka bir programı olduğu gerekçesi ile katılmadı.
Hakim Rahmi Mollaailoğlu'nun adının verildiği parkın açılışına Vali Mustafa Toprak, Milletvekilleri Agah Kafkas, Cahit Bağcı, Murat Yıldırım, Ahmet Aydoğmuş, İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, İşadamı Ahmet Hamoğlu, TOKİ Doğu Anadolu ve Karadeniz Uygulama Daire Başkanı Orhan Yüce, Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu ile parti yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Parkın açılışı için yapılacak tören saat 21.15'de Fasıl ve Türk Sanat Müziği konseri ile başladı ve animasyon gösterileri ile devam etti. Protokol konuşmalarının ardından sanatçı Latif Doğan'ın verdiği konserin ardından açılış töreni gerçekleştirildi.
Törende bir konuşma yapan Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, göreve geldiği günden itibaren Çorum'un her tarafını parklarla donattığını belirterek, "Bugüne kadar yapılan tüm parklara Çorum'a hizmet etmiş birçok kişinin ismi verildi ve bugün de Çorum'da uzun yıllar hizmet etmiş, bir kolu olmayan ve Çorum'da kolsuz hakim olarak bilinen Hakim Rahmi Mollaalioğlu'nun isminin verilmesi çok isabetli bir karardır. Hiçbir tartışmaya gerek yoktur, çünkü Rahmi Mollaalioğlu Çorum'a büyük kazanımlarda bulunmuştur" dedi.


AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın ailesinin ve yakınlarının isimlerinin devletin parası ile yapılan mekanlara verildiği yöndeki eleştirilere katılmadığını belirterek, "TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar adam gibi adamdır. Göreve geldiği günden itibaren Türkiye'nin çehresini değiştirmiş, şehirleri binalarla donatmış görevini layıkıyla yapan bir bürokrattır. Bugün ismini karalamaya çalışanlar şunu çok iyi bilsinler ki, Erdoğan Bayraktar'ın yağcılığa ihtiyacı yoktur" şeklinde konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından Hakim Rahmi Mollaalioğlu Parkı; Vali Mustafa Toprak, Milletvekilleri Agah Kafkas, Cahit Bağcı, Murat Yıldırım, Ahmet Aydoğmuş, Feyzullah Kıyıklık, İşadamı Ahmet Hamoğlu, TOKİ Doğu Anadolu ve Karadeniz Uygulama Daire Başkanı Orhan Yüce, Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu tarafından kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.
Açılışın ardından ünlü türkücü Latif Doğan söylediği birbirinden güzel şarkılarla açılışa katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 13:55:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?