3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

TARUM Fuarı açıldı

Çorum’da, 16-19 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan Tarım, Hayvancılık ve Tavukçuluk Fuarı (TARUM 2005), bugün başladı.

Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Fuar ve Sergi Kompleksi’nde düzenlenen fuarın açılış töreninde, tarım ve hayvancılık sektörünün, Çorum için olmazsa olmaz olduğunu belirterek, fuarcılık faaliyetlerinin başlamasının kentin gelişimi açısından oldukça önemli olduğunu kaydetti. Tarım İl Müdürü Ali Lek de Çorum’un, bitkisel ve hayvansal üretimde büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, üretilen bu ürünleri pazar şartlarına göre hazırlayarak kentin ihracat payını arttırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Çorum Ziraat Odası Başkanı Selahaatin Biçer de, Türk Tarımının teknolojiye ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, ’’Çiftçilerimizin maalesef teknolojiyi satın almaya gücü yetmiyor. Bu nedenle ortak mal kullanımını yaygınlaştırmalıyız’’ dedi.

Tarım Makinaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emin Örs ise, Çorum’un, devletten hiçbir destek görmeden her geçen gün büyüyen bir il olduğunu ifade ederek, fuarın gerek İç Anadolu Bölgesi’ndeki çiftçiler açısından Çorum’daki hayvancılık sektörünün gelişmesi açısından oldukça yararlı geçeceğine inandığını dile getirdi. Daha sonra, Vali Yardımcıları Mehmet Usta ve Şahin Bayhan tarafından bu yıl ilki düzenlenen fuarın açılışı yapıldı. Davetliler, daha sonra çevre il ve ilçelerden 75 firmanın katıldığı fuarı gezdiler. 4 gün boyunca açık kalacak olan fuarı 10 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2005 Perşembe 18:47:01
Güncelleme :17 Haziran 2005 Cuma 16:31:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?